Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Батална живопис подреждат на изложба край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:16 / 28.04.2023Коментари (0)557
©
На 1 май 2023 г. Исторически парк ще отвори врати за поредната изложба конкурс. Тя е четвъртото издание на дългогодишен проект, в основата на който стои концепцията за създаване на историческа живопис.

Вдъхновени от темата "Селските въстания по света“, художници от България и чужбина представят своя поглед за борбите и победите на селяните, породени от социалното и икономическото неравенство във времена на политически вълнения, потисничество и несправедливост. Изложбата има за цел да създаде диалог и да насърчи осъзнаването на трудностите, пред които са били изправени онези, които са се борили за правата си, научи Varna24.bg.

Историческата тематика на тазгодишното издание предполага сериозен размах на четката, многофигурални композиции и сила на образите, които като оживели ще носят дъха на историята и мириса на свободата в селските въстания.

Обединени от темата, многоформатните платна ще разкрият изключителния талант, майсторската техника и творческото вдъхновение на техните автори.

Изложени зад крепостни стени, творбите в Исторически парк ще разполагат не просто с галерия, а с истинско историческо пространство.

Превърнала се в традиция, изложбата не е само културно събитие, тя е мощна притегателна сила за меценати и любители на изящното изкуство.

Повече от 500 автори от 20 различни страни имаха досег с над 15-хилядна публика. Досегашните издания на изложбата популяризираха авторите не само тук. Благодарение на артбазара на Исторически парк 125 от сътворените шедьоври станаха част от колекции на ценители извън пределите на страната.

В периода от 1 до 31 май тази година многобройните посетители на Исторически парк ще се срещнат с шедьоври на изкуството, ще се насладят на творчество и съвършенство, което възпитава поколения и изгражда ценности.

Изложбата е събитие за преклонение, за естетическа наслада от създаването на изкуство и за промяна на средата, в която живеем.

Носейки невероятен заряд, събитието ще се превърне в апогей на българската артсцена.

Исторически парк се намира на 33 километра от град Варна на международен път Е70 - с. Неофит Рилски, община Ветрино.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: