Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бейби бум в АГ-болница Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:16 / 25.07.2016Коментари (14)15132
©
АГ Болница Варна отчита 180 повече раждания в сравнение със същия период за 2015 г. От началото на 2016 г. в "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД са проплакали 1233 бебета, от тях 595 момченца и 634 момиченца, в т.ч. 3 тройки и 29 двойки близнаци. Най-младата майка е на 14 г., а най-зрялата на 48 г. През Интензивното отделение по Неонатология към "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД са преминали 153 новородени деца. Тази година най-малкият пациент на Отделението тежеше само 540 гр.. Детето вече е изписано и е добре, съобщават от здравното заведение.

За поредна година Холандската фондация "S.M.H.O. AD MEERSEN" направи дарение на СБАГАЛ "Проф. Д. Стаматов" - Варна. Това съобщи на пресконференция управителят на здравното заведение Доц. д-р Емил Ковачев, д.м.

Господин Фред Рингс и господин Джеф Акерманс представители на Фондацията, пристигнаха във Варна по покана на Ръководството на АГ, за да връчат лично дарението на болницата.

Доставени бяха медицинска апаратура и оборудване на стойност около 23 580 лв., а транспорта до болницата бе безвъзмездно осигурен от фирма "Международни превози - Кано Транс" ООД. По-голяма част от дарението е предназначено за Интензивното Неонатологично отделение, а именно кувьози - 3 броя, бебешки везни - 4 броя и перфузори - 10 броя.

Неонатологичното отделение в "СБАГАЛ Проф. д-р. Д. Стаматов - Варна" ЕООД е единственото отделение в Североизточна България отговарящо напълно на Медицинския стандарт по неотатология за ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени. В отделението за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват новородените с ниско и екстремно ниско тегло при раждането от цяла Североизточна България.

Отделението по анестезиология и интензивно лечение към "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД се сдоби от дарението с още 2 бр. монитори за наблюдение на основните жизнени показатели на оперираните пациентки.

Рентгеновият кабинет в АГ болницата също получи изключително необходимата машина за проявяване на рентгенови снимки.

В СБАГАЛ Проф. д-р. Д. Стаматов - Варна" ЕООД успешно се развиват нови здравни услуги като: фетална морфология на плода; изследване на хормони; цитопатохистологични изследвания; микроинвазивна лапароскопска хирургия - диагностична и терапевтична; извършване на трансвагинална лапароскопия; хистероскопии; течностно базирана цитология - LBS; вземане на стволови клетки от кръв на пъпна връв; късно проследяване на рискови новородени; криотерапия на недоносени новородени; изследване на слуха на всички новородени и други.

Доц. д-р Емил Ковачев, д.м., в своята първа година от управлението на "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД", заяви, че се радва и благодари за това, че управляваното от него Здравно заведение има такъв благодетел в лицето на Фондацията от Холандия и се надява и в бъдеще да запазят добрите си отношения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Tonya Borisova
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: