Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Белгия иска ареста и екстрадицията на Иво Джуджето
Автор: Екип Varna24.bg 14:17 / 16.01.2015Коментари (0)889
©
Евелин Димов, по известен с прякора Иво Джуджето, от днес ще търпи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд на основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от компетентните власти на Кралство Белгия.

Още в края на септември 2011 година Брюксел е поискал задържането и екстрадицията на Евелин Димов, за да търпи задочно произнесена 8-годишна присъда за участие в организирана престъпна група и трафик на хора. Точно в този период обаче Димов изтърпяваше влязла в сила присъда на Апелативен съд Варна, произнесена през ноември 2008 година.

Пресслужбата на съда припомня, че общо 38 години затвор присъди Варненският апелативен съд на престъпната група за трафик на жени, склонявани да проституират у нас и в чужбина. Лидерът на престъпното сдружение бе Евелин Димов, който получи най-тежкото наказание 6 години и 11 месеца затвор и 15 000 лева глоба. Тогава въззивният съд отмени присъдата на Варненския окръжен съд в оправдателната й част, с която Димов, Александър Иванакиев, Красимир Тодоров, Янко Димитров, Митко Панайотов, Тодор Тодоров и Димитър Димитров - всички от Варна бяха оправдани по обвинението да са извършили трафик на 19 пострадали жени в чужбина. Петима от съпроцесниците на Евелин Димов получиха по 6 години затвор и 5000 лева глоба, а Т.Тодоров получи наказание 10 месеца лишаване от свобода и 2500 лева глоба. Още през октомври 2011 година присъдата на българския съд е изпратена в Белгия.

Припомняме, че у нас Димов и неговите съучастници бяха осъдени за трафика на 19 жени, склонявани да проституират от лятото на 2001 година първоначално във Варна и на територията на курорта "Зл.пясъци", а от 2003 година жертвите били отвеждани в Брюксел. Там "работили" на витрина и получавали около 50% от заработеното. Стотици милиони евро е спечелила групата от проституиращите българки в Кралство Белгия. През същата тази 2011 година България е отказала да изпълни ЕЗА на Брюксел за Евелин Димов, т.к. той е изтърпявал вече присъдата в Затвора Варна.

Днес стана известно, че преди месец Димов е бил условно предсрочно освободен и в настоящия момент търпи пробационни мерки за остатъка от 2 години 3 месеца и 3 дни от присъдата на Апелативен съд Варна.

Вчера Димов е посетил Паспортна служба в ОД на МВР във Варна и тогава е разбрал, че ЕЗА на Брюксел от 2011 година все още е валидна. Именно нея разгледа днес ВОС. Съдът във Варна не разполага с информация дали 8-годишната присъда на Изправителния съд в Брюксел е за същите деяния, за които Димов и компания бяха осъдени в България. С оглед на факта, че ЕЗА е издадена от компетентните власти на Кралство Белгия и докато се получи официален отговор от техните власти, съдът прецени, че Евелин Димов трябва да остане в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Ако обжалва това определение той ще се яви пред Варненския апелативен съд на 20 януари 2015 година от 10,00 часа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: