Бензин в кръвта: Сцена от "Бързи и яростни" на големия паркинг на Алея Първа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
12:15 / 12.03.2018
14896
Неделя вечер е време за по-тихи и спокойни занимания, но не и на големия паркинг на Алея Първа във Варна. Още от късния следобед там ръмжат мотори и свистят гуми, като шумът от тях озвучава не само цялата крайбрежна зона, но и голяма част от Морската градина.

Бръмченето продължава и след залез слънце. Без да се вижда някаква формална организация, край морето са се събрали десетки автомобили. Някои са отворили капаците и оглеждат двигателите, други с максимален шум демонстрират уменията си на шофьори, съобщава Petel.bg.

В средата на паркинга се е образувал шпалир, през който всеки минава, за да се покаже, а зрителите коментират. Те също не са никак малко.

Подобно събиране на шофьори преминава по правило без алкохол.

Това което се вижда по капаците на колите са главно енергийни напитки и пакетчета семки. 

Нова мода ли е това? Подобно събитие едва ли единично, като се съди по това колко хора са се събрали на него. Пък и очевидно младите хора, които са избрали да се себеизразят, си имат някаква своя култура, която определя малко невидимите правила за поведение на паркинга.

Младежите са различни, колите също са различни – от лъскави "Мерцедеси“ до тунинговани "Лади“. Всъщност май най-важното е ревът на мотора.

Заслужава си да се отбележи, че нивото на изгорелите газове във въздуха е такова, че "миризмата" на морето, което е само на метри, изобщо не се усеща. Явно обаче това не смущава тези, за които автомобилът има централно място в младия им живот.

Събирания като това на Алея Първа са явно са напълно законни, защото полиция отсъства от мястото.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).