Без арестувани при полицейската акция във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:57 / 09.07.2015
6788
Столични спецполицаи, под ръководството на специализираната прокуратура, проведоха поредната ювелирна акция във Варна, при която обаче реално няма арестувани. По информация на Медийна група "Черно море" разработката била срещу групата на бившия полицай Весо Жеков, която според обвинението ръководела търговията на женска плът в морската столица. Часове след демонстративен арест буквално на пъпа на Варна обаче задържани няма.

Екшънът се разиграл в сряда, около 22,30 ч. вечерта, в заведение на ларгото, точно срещу хотел "Черно море". Спецполицаи тръшнали на земята млад мъж, закопчали му белезниците и го отвели в странична уличка, където били служебните автомобили. Днес сутринта стана ясно, че задържаният е Здравко, известен като Добермана, но той е бил разпитан и освободен.

Цялата разработка била пазена в абсолютна тайна и от варненската полиция, за да няма изтичане на информация, обаче... Самият Жеков не е в града и не се знае къде е. А според близки до разследването той бил главната цел. Твърди се, че освен него спецпрокуратурата разследвала още четирима варненци, които работели за бившия полицай.

Името на Жеков отдавна гравитира в криминалните среди във Варна. Той нашумя особено около т. нар. мегадело. Когато арестуваха Веселин Данов, Иван Славков и компания, всички очакваха той да бъде сред задържаните, но Жеков успя да се договори с прокуратурата и вместо обвиняем се оказа един от основните свидетели в процеса.

Все още няма официална информация и подробности от МВР.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
13.07.2015 Веско Жеков и бандата му остават в ареста
10.07.2015 Съобщиха официално: Задържан е Веселин Жеков като бос на престъпна
групировка
09.07.2015 ММА боецът Добермана е тръшнатият снощи пред хотел "Черно море“
09.07.2015 Зрелищна нощна полицейска акция във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).