Без кораби-гиганти тази година във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 11.05.2015
802
Тази година във Варна ще акостират 11 пасажерски корабa. Това показват записванията до момента, като се очаква още няколко лайнера да подадат заявка за визита в града. Това съобщи за Дарик Александър Аврамов, ръководител сектор "Морска гара и яхт клуб" на варненското пристанище.

Кораби-гиганти тази година не се очакват. Интерес обаче ще предизвика 206-метровият "Black watch", който се очаква да пусне котва във Варна на 25 септември, отбеляза шефът на Морска гара.

"Black watch" е част от компанията Fred Olsen Cruise Lines, базирана във Великобритания. Корабът има дължина от близо 206 и широчина от над 25 метра. Има бруто тонаж от 28,221 тона. Газенето му е 7,55 метра.

"Принсендам" (Prinsendam), който откри круизния сезон на 22 април, ще го закрие на 22 октомври. Лайнерът плава под холандски флаг. Дълъг е 204 и широк 33 метра.

Въпреки, че записванията продължават, тази година круизният сезон на Морска гара със сигурност ще бъде доста по-слаб от миналогодишния, когато бе поставен и рекорд за посещения на пътнически кораби. През 2014 варненското пристанище прие 36 лайнера, с които в града пристигнаха около 21 000 пътници. Една от причините за многобройните визити на пътнически кораби във Варна бе нестабилната политическа ситуация в северната част на Черно море.

Планирането на плаванията се прави за година-две напред. Това е причината тази година в Черно море да има по-малко кораби на големите круизни компании.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).