Без съкращения в пристанище Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:40 / 28.10.2011
1498
Няма да има съкращение на работните места при евентуална концесия на пристанище Варна, заяви пред журналисти областният управител Данчо Симеонов. Той направи изказване в опровержение на тиражирани информации в медиите през изборния период, които според него създават погрешна представа по въпроса.

Симеонов каза още, че се е срещнал с профсъюзите и ги е уверил, че няма повод за безпокойство, защото вече са предприети първи стъпки по изграждането на логистичен парк в района на Варненското езеро и Белослав. Той ще има в състава си пристанищно съоръжение, както и складове от най-различен характер. Това ще даде възможност за разкриване на нови работни места в това направление, каза Симеонов. Инвестицията за реализирането на проекта е на българска фирма и е в размер на около 200 млн. лева. В момента се работи по идейните проекти и се предвижда световен оператор да ръководи логистичния парк.

В опровержение на мнението, че държавата пречи на бизнеса, което по негови думи се насади по време на изборната кампания, Симеонов заяви, че ветрогенераторният парк в общините Вветрино, Суворово и Вълчи дол е готов да произвежда електроенергия и ще заработи съвсем скоро. Губернаторът допълни, че испанската фирма, която реализира проекта е дала добра оценка за работата и за съдействието, което са оказали общината и държавата.

Симеонов каза още, че текат разговори с испански фирми, от които очакват да подадат искане за построяване на заводи за биомаса. Областният управител заяви, че се работи по създаване на благоприятна среда за развитието на бизнеса, който може да инвестира. Разглеждани са варианти и за добив на електроенергия чрез морската вода.

Относно бъдещи планове и проекти Симеонов каза, че са започнали процедури по разширяване на пристанището, което също ще доведе до нови работни места. Отправени са искания за изграждане на ново рибарско пристанище в района на Аспарухово, както и за яхтено пристанище, по което най-вероятно ще започне да се работи в началото на следващата година, посочи областният управител. Той заяви, че се очаква съвсем скоро да се реализира термалната станция в района на УМБАЛ "Св. Марина", която впоследствие би могла да захранва, както детските градини в близост, така и някои жилищни сгради.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).