Бездомница тъкмо излезе от затвора и пак се провини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:58 / 03.04.2015
953
Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Районен съд - Варна на 27-годишната Д. Б., привлечена като обвиняема за извършена кражба. Спрямо нея са предявени обвинения, че на 1 април т.год., чрез разбиване на витрина на магазин в квартал "Левски" е откраднала чужди вещи - перилни и почистващи препарати. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Предвидената в закона санкция за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години.

27-год. Д. Б. е осъждана, търпяла е наказания лишаване от свобода с влезли в сила присъди, като на 24 март т. год. е била освободена от затвора, след изтърпяване на поредно такова наказание. Съгласно назначена в досъдебното производство съдебно-психиатрична експертиза, 27-год. жена може да носи наказателна отговорност. Според ВРП, по отношение на обвиняемата са налице данни за съпричастност към извършването на идентична кражба - ден по-рано, в друг район на града. 27-год. Д. Б. няма постоянен адрес, пребивава на открито на улицата.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Предвид липсата на постоянно местоживеене, интензитета и цикличността в престъпната дейност на обвиняемата, може да се обоснове наличие на реална опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление.

3-дневен е срокът за обжалване на мярката за неотклонение, като при обжалване делото бе насрочено за разглеждане пред Окръжен съд за 8 април от 13 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).