Безплатен концерт за децата на Варна организират във Фестивалния комплекс

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:06 / 28.11.2019
2043
На 1 декември в Зала 1 на Фестивалния комплекс класика и фолклор ще внесат празничен блясък сред усмихнатата публика на "Приказките на Госпожа Виола“. Концертът "Оркестърът и солистите“ е поредната вълнуваща среща на децата с "Варненско лято за деца“ - съпътстваща програма на Международния музикален фестивал "Варненско лято“ 2019.

Кой може да бъде солист на симфоничния оркестър? С този въпрос ще излезе Госпожа Виола на сцената в Зала 1 точно в 11 ч. Така ще започне цветният предколеден концерт "Оркестърът и солистите“, в който ще се изявят малките таланти от НУИ "Добри Христов“. Важен участник в спектакъла ще е отново симфоничният оркестър на училището, който развива уменията си в много посоки с ентусиазма на маестро Страцимир Павлов. Концертът ще е много специален за оркестъра, защото с него започва поредицата от прояви, посветени на 75-годишния юбилей на училището.

"Подбрали сме различни композиции, в които малките солисти ще свирят на барабанчета, китари, акордеони и цигулки. Ще пеят звънливите гласчета на детския хор – и всичко под акомпанимента на големия симфоничен оркестър. На сцената ще излязат малките балерини и балетисти от НУИ "Добри Христов“ с техните изящни танци, ще има български танци“ - разкрива малко от програмата Румяна Петрова, известна на малките като Госпожа Виола, която отново ще поведе зрителите в чудния свят на музиката, толкова емоционален и увлекателен и за децата, и за възрастните.

В програмата ще прозвучат популярни пиеси като "Музикален момент“ от Шуберт, "Любовен романс“ за китара от Гомес, "Ръченица“ на Петко Стайнов, "Пътуване с шейна“ от Лирой Андерсън и "Маршът на светците“. Както всеки път публиката от "музикалните килимчета“ ще участва в музикалните игри заедно с Госпожа Виола и Маестро Страцимир Павлов. Двамата са създатели на поредицата "Приказките на Госпожа Виола“ от програмата "Варненско лято за деца“ и от години буквално отглеждат едно ново поколение музикални ценители. За да разкажат музикалните приказки, те и колегите им от НУИ "Добри Христов“ правят транскрипции за отделните музикални номера, репетират усилено, създават букет от малки концертни фрагменти в духа на високите критерии в изкуството.

"Оркестърът и солистите“ е концерт за почитатели от всички поколения. Той ще запали искрата на празничното настроение с ритми, багри и мелодии. Елате, за да чуете най-хубавите музикални моменти, изпълнени от развълнувани и старателни артисти, които очакват да бъдат наградени с аплодисменти. Входът е свободен! Началото – в 11 ч. на 1 декември.

Виж коментарите (0)

Още по темата (106):
22.07.2022 Международният джаз фестивал "Варненско лято" започва на 29 юли
28.06.2022 Ново име в концерта тази вечер на ММФ "Варненско лято"
27.06.2022 Започна ММФ "Варненско лято"
24.06.2022 Мащабен концерт открива Международния музикален фестивал "Варненско лято" на 25 юни
13.04.2022 "Пролетни гласове" с балет и музика във "Варненско лято за деца"
01.09.2021 Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ "Варненско лято"
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).