Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Безплатен концерт за децата на Варна организират във Фестивалния комплекс
Автор: Пламена Николова 10:06 / 28.11.2019Коментари (0)1983
©
На 1 декември в Зала 1 на Фестивалния комплекс класика и фолклор ще внесат празничен блясък сред усмихнатата публика на "Приказките на Госпожа Виола“. Концертът "Оркестърът и солистите“ е поредната вълнуваща среща на децата с "Варненско лято за деца“ - съпътстваща програма на Международния музикален фестивал "Варненско лято“ 2019.

Кой може да бъде солист на симфоничния оркестър? С този въпрос ще излезе Госпожа Виола на сцената в Зала 1 точно в 11 ч. Така ще започне цветният предколеден концерт "Оркестърът и солистите“, в който ще се изявят малките таланти от НУИ "Добри Христов“. Важен участник в спектакъла ще е отново симфоничният оркестър на училището, който развива уменията си в много посоки с ентусиазма на маестро Страцимир Павлов. Концертът ще е много специален за оркестъра, защото с него започва поредицата от прояви, посветени на 75-годишния юбилей на училището.

"Подбрали сме различни композиции, в които малките солисти ще свирят на барабанчета, китари, акордеони и цигулки. Ще пеят звънливите гласчета на детския хор – и всичко под акомпанимента на големия симфоничен оркестър. На сцената ще излязат малките балерини и балетисти от НУИ "Добри Христов“ с техните изящни танци, ще има български танци“ - разкрива малко от програмата Румяна Петрова, известна на малките като Госпожа Виола, която отново ще поведе зрителите в чудния свят на музиката, толкова емоционален и увлекателен и за децата, и за възрастните.

В програмата ще прозвучат популярни пиеси като "Музикален момент“ от Шуберт, "Любовен романс“ за китара от Гомес, "Ръченица“ на Петко Стайнов, "Пътуване с шейна“ от Лирой Андерсън и "Маршът на светците“. Както всеки път публиката от "музикалните килимчета“ ще участва в музикалните игри заедно с Госпожа Виола и Маестро Страцимир Павлов. Двамата са създатели на поредицата "Приказките на Госпожа Виола“ от програмата "Варненско лято за деца“ и от години буквално отглеждат едно ново поколение музикални ценители. За да разкажат музикалните приказки, те и колегите им от НУИ "Добри Христов“ правят транскрипции за отделните музикални номера, репетират усилено, създават букет от малки концертни фрагменти в духа на високите критерии в изкуството.

"Оркестърът и солистите“ е концерт за почитатели от всички поколения. Той ще запали искрата на празничното настроение с ритми, багри и мелодии. Елате, за да чуете най-хубавите музикални моменти, изпълнени от развълнувани и старателни артисти, които очакват да бъдат наградени с аплодисменти. Входът е свободен! Началото – в 11 ч. на 1 декември.



Още по темата: общо новини по темата: 106
22.07.2022 »
28.06.2022 »
27.06.2022 »
24.06.2022 »
13.04.2022 »
01.09.2021 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: