Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Безплатен вход за концерта на тромпетиста Мирослав Петков
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 22.11.2017Коментари (0)1251
©
"Пътят на един варненец до Концертгебау" е концертът, който 28-годишният тромпетист Мирослав Петков ще изпълни за своите съграждани на 1 декември от 19:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Събитието е с вход свободен, благодарение на дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна. Заедно с Мирослав на сцената ще излязат неговите колеги и приятели от джаз подиумите на Европа - пианистът Димитър Бодуров - арт директор на проекта, Михаил Иванов, контрабас, и Борислав Петров, барабани. Ще свирят струнен оркестър и солисти от НУИ "Добри Христов" с диригент Страцимир Павлов. Концертът ще смеси музика и мултимедийна визия, създадена от Стефан Щерев, в един емоционален разказ за пътуването на младия варненец към европейските сцени.

Музикалното пътешествие ще преведе публиката през класическата музика, фолклора и джаза, следвайки автентичната история на един от най-младите тромпетисти със световна кариера.

Мирослав Петков е роден през 1989 г. във Варна. Талантът му е открит още в детска възраст и на 11 години той започва обучението си по тромпет при Иван Илиев в Националното училище по изкуства "Добри Христов" във Варна. На 14 години изнася първия си самостоятелен концерт с Варненската филхармония. След дипломирането си през 2007 г. Мирослав Петков продължава обучението си при световноизвестния педагог Макс Зомерхалдер в Hochschule fur Musik в Детмолд, Германия. На 24 години той е вече утвърден солист и концертира с престижни оркестри. Канен е да преподава в майсторски класове на международни фестивали и участва в журито на международни конкурси. Талантливият български музикант започнa сезон 2016/2017 като първи тромпетист на Кралския оркестър Концертгебау в Амстердам, считан за един от най-реномираните симфонични оркестри в света.

Концертът в морския град е част от извънсезонната програма на ММФ "Варненско лято" и от инициативата "Варна - Европейска младежка столица 2017".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: