Безплатнa туристическа обиколка до част от хотелите на Стара Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:18 / 22.04.2015
677
В рамките на инициативата "Непознатото минало на Стара Варна" се провеждат безплатни лекции и посещения на туристически обекти посветени на миналото на Варна от ХІХ в. и първата половина на ХХ в. Период, който често се нарича в краеведските среди с романтичното название "Стара Варна" и крие в себе си безкрайно интересни градски истории, които определят развитието на града и дават представа за богатото културно-историческо наследство на морската столица.

На 25.04.2015 г., в 11:00ч., в Beehive Co-working Space-Varna /ул. "Генерал Колев" 54, ет.6/, ще се състои безплатна лекция: "Царицата на Черно море. Развитието на курортното дело и превръщането на града и околностите му в "Славянската Ница". Темата има за цел да проследи началото и развитието на курортното дело във Варна. Особено силно през 20-те г. на ХХ в., туризмът извежда Варна от икономическия застой и превръща града във водещ курортен център на Европа. Заложени са множество фотографии, представящи обекти, доказващи стопанската инициатива на варненци от периода, в това число Морските бани, Морското казино, хотели, ресторанти и други популярни културни обекти.

На 26.04.2015 г., в 13:00ч., ще се състои безплатнa туристическа обиколка до част от Хотелите на Стара Варна. Туризмът-водещ икономически отрасъл на днешна Варна, има своите корени в недалечното минало. Една от малко познатите теми е свързана с местата, в които преди сто години са отсядали гостите на Варна. Фоторазходката има за цел да обходи забележителните сгради, които със своята великолепна европейска архитектура, достойно са нареждали Варна сред останалите европейски морски дестинации.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).