Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Безплатни беседи за архитектурата на следосвобожденска Варна през уикенда
Автор: Екип Varna24.bg 10:32 / 15.04.2015Коментари (0)815
©
Безплатни беседи за архитектурата на следосвобожденска Варна, войните за национално обединение и посещение на емблематични храмовете ще се проведат през уикенда в морската столица.

На 18.04.2015 г., в 11:00ч., в Beehive Co-working Space-Varna /ул. "Генерал Колев" 54, ет.6/, ще се състои безплатна лекция: "Архитектурата на следосвобожденска Варна и нейните създатели". Неизбежно е, при разглеждането на периода след Освобождението, да не се изследва и завещаното, богато по качества и достойнства, архитектурно наследство. Варна може да се похвали с множество архитектурни паметници. Но разказът не би бил пълен без да се отдаде и дължимото внимание на множеството архитекти и инженери, създатели на европейската среда на града, като Стефан Венедикт Попов, Антон Франгя и др.

На 19.04.2015 г., в 11:00ч., в Beehive Co-working Space-Varna, ще се състои безплатна лекция: "Войните за национално обединение. Следвоенната криза и нейното преодоляване." В контекста на 100 годишнината от Войните за национално обединение (1912-1918 г.) ще се представи участието на варненци от Осми Приморски пехотен полк в трите войни. Малко позната е и темата за бомбардировката над Варна по време на Първата световна война. Ще бъде засегната и темата за тежката икономическа, социална и политическа криза, настъпила след загубата на Първата световна война, териториалните промени, огромната бежанска вълна и непосилните следвоенни репарации.

На 19.04.2015 г., в 13:00ч., ще се състои безплатнa туристическа обиколка до част от храмовете на Варна. Забележителна архитектура, разнообразие от верски изповедания и множество истории са част от увлекателността на посещението. За някои все още остават непознати двете синагоги, джамиите и множество християнски църкви, както православни, така и католически, протестантски и други. Всеки от тези храмове има своя принос към съществуването на мултирелигиозното общество, в което живеем. Сборен пункт: Beehive Co-working Space-Varna /ул. "Генерал Колев"54/.

Лекциите и туристическите посещения се извършват по проект "Непознатото минало на Стара Варна", реализиран в партньорство между НПО - Beehive Co-working Space/ Споделено работно място, варненската софтуерна компания "158 ООД", с финансовата подкрепа на Фонд "Култура"- Община Варна. Повече информация можете да намерите на: http://oldvarna.beehive.bg/









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: