Безплатни летни занимания в обсерваторията във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 23.06.2017
1395
Безплатни летни занимания за ученици организира обсерваторията във Варна. Заради големия интерес възрастовите граници за записване са разширени, ще бъде увеличен и броят на курсовете и заниманията, съобщава БНТ. Записванията започват в края на юли. В момента в обсерваторията се подготвят ученици за предстоящи олимпиади по астрономия.

Антоний Георгиев и Тервел Стоянов учат в Математическата гимназия. Тази година Антоний спечели втория кръг на олимпиадата по астрономия. Тервел се класира на Националната олимпиада по астрономия в младша възраст и му предстои подбор за Международната олимпиада в началото на юли.

Тервел Стоянов: "Всяка задача по астрониомия ни представя част от необятния ни свят и всяко затруднение ме кара още повече да се стремя да разбера какво ни заобикаля и това се случва със задачите и техните решения."
Освен задачи в безплатните летни занимания за ученици има астрономическо рисуване, моделиране, викторини, кръстословици за звездите и планетите, както и занимания на открито.

Ева Божурова:"Ще направим един голям модел на Слънчевата система по алеите на Морската градина като всяко дете ще бъде в ролята на една от планетите и с крачки ще определяме разстоянията до тях, така че да се види какви са мащабите на планетите от Слънчевата система."

Ще има и "Космическа туристическа агенция", където децата ще изготвят интересен маршрут до някой обект от Слънчевата система и ще изработят спускаем апарат, който ще каца на Марс. Заниманията ще се проведат през август, а записванията започват в края на юли.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).