Безплатни обучения по фотография във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:32 / 22.05.2017
2375
Безплатни обучения по фотография и доброволческа кампания за репортери и водещи стартират във Варна. Това е част от най-новата инициатива на сдружение "ОРВ МЕДИЯ" - "Младежко медийно студио - Варна 2017". Първия етап включва серия от обучения по фотография и дигитална обработка и доброволческа кампания за набиране на млади хора с интерес към журналистиката и аудио-визуалните изкуства.

През месеците юни и юли ще бъдат организирани обучения по фотография и дигитална обработка на изображения. Те ще се провеждат през почивните дни и ще включват теоретична и практична част. Тренингите са подходящи за хора, които имат собствена техника и минимални умения по фотография. Целта е да бъдат повишени техните умения. Кандидатите за участие трябва да имат вътрешна мотивация да се развиват като фотографи. Планира се групата да посети различни младежки събития и инициативи, с цел заснемането им, като практическо обучение. Предвидено е и посещение във фотостудио, където ще се проведе практически уъркшоп и среща с гост-фотограф, с който ще се дискутират различни въпроси на тема студийно осветление, студийна техника. В рамките на инициативата "Младежко медийно студио - Варна 2017" ще бъде организирана изложба с най-добрите фотографии от практическата част. Всеки, който се включи ще получи специализирана литература по темата и сертификат за участие. Желаещите могат да заявят своето участие, чрез регистрация на сайта на ORV MEDIA - www.orvmedia.com. Подробна информация можете да намерите в официалното facebook събитие. Обученията се реализират в партньорство с Sugarhigh Studio.

Вторият модул от "Младежко медийно студио - Варна 2017" е доброволческа кампания за набиране на млади хора с интерес към журналистиката и аудио-визуалните изкуства. Ако камерата те обича и искаш да си репортер или водещ можеш да станеш част от екипа на ORV MEDIA. Всеки, който иска да бъде доброволец ще получи безплатно обучение по журналистика и възможност да посети едни от най-големите събития, които се организират в града по повод "Варна - Европейска младежка столица 2017". Доброволците ще могат да работят с професионална аудио и видео техника и да проследят целия процес по създаването на видео репортажи. Ще бъдат създадени и новинарски емисии, които ще представят младежките събития във Варна. Всеки, който иска да се включи е необходимо предварително да се регистрира на официалния уеб сайт на ORV MEDIA - www.orvmedia.com. Подробна информация можете да намерите във Facebook събитието

Инициативата "Младежко медийно студио - Варна 2017" се реализира като част от програмата "Варна - Европейска младежка столица 2017" на дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).