Безплатни профилактични прегледи в Онкоболницата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:18 / 24.02.2016
670
Специализираната болница за активно лечение на онкологичните заболявания "Д-р Марко А.Марков - Варна" стартира пролетната серия от годишната програма за безплатна профилактика на населението на Варненска и Добричка област с прегледи за ранна диагностика на най-разпространените онкологични заболявания - рак на гърда, рак на шийката на матката, рак на простата и рак на дебело черво. Те ще се реализират в рамките на дните от 9-ти до 31-ви март включително.

По програмата за безплатна профилактика пациенти ще се преглеждат в всеки работен ден без понеделник.

Прегледите ще се извършват в кабинетите №36 и №51 в Диагностично-консултативния блок на болницата в сградата на ДКЦ 4 (бивша Поликлиника на Окръжна болница).

За удобство на желаещите да се включат в профилактичната програма за пациенти, които не са диспансеризирани в СБАЛОЗ - Варна, е препоръчително предварителното записване на телефоните на регистратурата на здравното заведение: 052/ 975 840.

Тъй като традиционно профилактичните прегледи на СБАЛОЗ - Варна привличат много желаещи и часовете се изчерпват много бързо, при голям интерес ръководството на болницата има готовност да обсъди удължаване на програмата през април или друг месец от годината.

Прегледите в специализираните кабинети на здравното заведение ще бъдат безплатни за нерегистрираните до този момент пациенти, въпреки че с последните изменения в законодателството и преобразуването на онкологичните диспансери в комплексни онкологични центрове и специализирани болници, те би следвало да се заплащат. Финансов ангажимент на пациентите ще останат само допълнителните изследвания и ехографските прегледи, ако се налагат такива.

По време на безплатната есенна профилактика на СБАЛОЗ - Варна, проведена през есента на 2015-а година, са прегледани 291 пациенти. При 27 жени са открити предракови заболявания на гърда и женски полови органи. При 9 пациенти е открит рак на дебело черво. Няколко пациенти са насочени към допълнителни изследвания на простата.

Програмата на СБАЛОЗ - Варна за безплатна профилактика на онкологичните заболявания се провежда вече 8-ма година за сметка на болницата.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).