Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Безплатни тренинги за самопомощ при психични проблеми започват във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:56 / 28.10.2016Коментари (1)1273
©
Безплатни тренинги за самопомощ при психични проблеми започват на 29 октомври (събота) във Варна. Това съобщи за Фокус" психологът Дарина Трайкова, която ще вземе водещо участие в тренировъчната програма. 

По думите й мероприятието ще се проведе под формата на беседа, в рамките на която аудиторията ще бъде запозната с най-важните въпроси, касаещи психичните проблеми при човека и най-тежката им форма - депресията. 

Дарина Трайкова допълни, че ще се даде възможност на всички желаещи да зададат своите въпроси и да споделят притесненията си, след което ще получат ответен отговор. Тя каза още, че в бъдеще се предвижда да се проведе цикъл от подобни лекции, за да се запознаят отблизо хората с начините да разпознават симптоматиката на депресивните състояния и съответно - да си окажат самопомощ, защото според психолога това е напълно възможно, но ако се приложи в ранен етап. В противен случай, коментира Трайкова, може да се стигне до сериозни усложнения и намесата на специалист да стане задължителна, с което се предполага и преминаване към лечение с медикаменти. 

"Идеята отдавана зрееше в нас, казвам нас, защото инициативата ще се случва със съдействието на мой колега - Мая Василева. Това, което ни провокира да насочим усилията си в тази посока, е тревожната тенденция, че в България и в световен мащаб се увеличава процентът на хората, които страдат от тревожни и депресивни разстройства, или са засегнати от друг психичен проблем, а същевременно все повече се увеличава неглижирането на проблема и стигмата на решението му", обясни Дарина Трайкова. 

Тя се обоснова, че хората се опитват да омаловажат ситуацията, в която се намират, мислейки си, че това е нещо, с което могат да се справят, или, че не биха искали да натоварват близките си. 

Специалистът посочи, че тренировъчното мероприятие е подходящо за всяка възраст, като се започне от тийнейджъри, без да се поставя горна граница. Дарина Трайкова апелира към всички желаещи хора, водени от конкретен интерес или просто от любопитство, и най-вече тези, които изпитват нужда, да посетят събитието. Цикълът от терапевтични дискусии, поместен в рамките два часа, е с вход свободен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.10.2016 г.
0
 
 
Къде и в колко часът ще бъде това?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Kатастрофи Великотърновско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: