Битката за живота на малката Бориса от Варна продължава

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:03 / 15.10.2019
7577
Семейството на малката Бориса от Варна, за която първо Varna24.bg информира, продължава битката за спасението на чаровното момиченце. Ето какво споделя бащата на детето:

"Бориса се роди със запушване в тънкото чревце, в следствие на рядка генетична болест муковисцидоза. На коремчето й беше изведено черво, от където вършеше естествените си нужди в специални торбички. Всеки месец влизахме в болница поради чести инфекции. След 5 операции (последната траеща 8 часа), чревният пасаж е възстановен и имаме по-голям шанс за живот. Детенцето се нуждае от скъпо струващи висококалорични храни, витамини и лекарства, които се закупуват от чужбина (няма ги в страната). Ходихме да търсим помощ от държавни фондове, но засега не срещаме подкрепа въпреки огромния брой епикризи, операции и платежни фактури.

Мислихме доста преди да пуснем сметката, но вече знаем, че ще се нуждаем от помощ! Лечението на Бориса в момента се води в Мюнхен в клиника по муковисцидоза, въпреки състоянието и от " Фонд за лечение на деца" на два пъти ни отказват и лечението се поема от вас дарителите.

Бориса ще бъде почти през целия си живот на скъпо антибиотично лечение и хранителни добавки които не се поемат от здравната каса, в много от случаите се стига до трансплантация на бял дроб или летален изход.

Надеждата ни е в геннозаместваща терапия която в момента се разработва за нейната мутация стойността и ще бъде спрямо досега произведените на стойност около 290 000 долара на година. Положението е меко казано сложно. Имаме подкрепа и се молим да има хора , които да поемат каквато и да е инициатива да ни помогнат, молим се и на Бог да ни даде глътка въздух. Не случайно се роди с името Бориса. Знаеме че е силна ...Благодаря ви и бъдете Благословени!"

Това сметка за всеки, който желае да подпомогне лечението на нашето детенце:

ДСК БАНК: BG56STSA93000023296154

BIC: STSABGSF Борислав Янков

PAY PALL: mitkova88@gmail.com

титуляр Румяна Валентинова Миткова. Основание за внасяне "ДАРЕНИЕ"

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
22.04.2016 Държавата отказва лечение в чужбина на малката Бориса от Варна
30.03.2016 Продават на търг боксови ръкавици на шампион в помощ на малката Бориса от
Варна
01.01.2016 Набират средства за лечение на малката Бориса от Варна
12.11.2015 Баща на детенце с муковисцидоза: Всеки ден се молим на Бог за чудо!
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).