Битката за живота на малката Бориса от Варна продължава

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:03 / 15.10.2019
7570
Семейството на малката Бориса от Варна, за която първо Varna24.bg информира, продължава битката за спасението на чаровното момиченце. Ето какво споделя бащата на детето:

"Бориса се роди със запушване в тънкото чревце, в следствие на рядка генетична болест муковисцидоза. На коремчето й беше изведено черво, от където вършеше естествените си нужди в специални торбички. Всеки месец влизахме в болница поради чести инфекции. След 5 операции (последната траеща 8 часа), чревният пасаж е възстановен и имаме по-голям шанс за живот. Детенцето се нуждае от скъпо струващи висококалорични храни, витамини и лекарства, които се закупуват от чужбина (няма ги в страната). Ходихме да търсим помощ от държавни фондове, но засега не срещаме подкрепа въпреки огромния брой епикризи, операции и платежни фактури.

Мислихме доста преди да пуснем сметката, но вече знаем, че ще се нуждаем от помощ! Лечението на Бориса в момента се води в Мюнхен в клиника по муковисцидоза, въпреки състоянието и от " Фонд за лечение на деца" на два пъти ни отказват и лечението се поема от вас дарителите.

Бориса ще бъде почти през целия си живот на скъпо антибиотично лечение и хранителни добавки които не се поемат от здравната каса, в много от случаите се стига до трансплантация на бял дроб или летален изход.

Надеждата ни е в геннозаместваща терапия която в момента се разработва за нейната мутация стойността и ще бъде спрямо досега произведените на стойност около 290 000 долара на година. Положението е меко казано сложно. Имаме подкрепа и се молим да има хора , които да поемат каквато и да е инициатива да ни помогнат, молим се и на Бог да ни даде глътка въздух. Не случайно се роди с името Бориса. Знаеме че е силна ...Благодаря ви и бъдете Благословени!"

Това сметка за всеки, който желае да подпомогне лечението на нашето детенце:

ДСК БАНК: BG56STSA93000023296154

BIC: STSABGSF Борислав Янков

PAY PALL: mitkova88@gmail.com

титуляр Румяна Валентинова Миткова. Основание за внасяне "ДАРЕНИЕ"

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
22.04.2016 Държавата отказва лечение в чужбина на малката Бориса от Варна
30.03.2016 Продават на търг боксови ръкавици на шампион в помощ на малката Бориса от
Варна
01.01.2016 Набират средства за лечение на малката Бориса от Варна
12.11.2015 Баща на детенце с муковисцидоза: Всеки ден се молим на Бог за чудо!
Още новини от Новини от Варна:
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна
Десетки ще бъдат без ток днес във Варна и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).