Битото сирийско момче във Варна тръгна със страх на училище

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:49 / 16.01.2018
3412
13-годишният Косай, който беше пребит от двама младежи във Варна, вече ходи на училище, но със страх. Това сподели за Varna24.bg неговата майка Бадия Мараши.

Тя допълни, че към момента няма информация дали има развитие в разследването, което трябваше да установи кои са биячите и мотивите за постъпката им. 

Наскоро от прокуратурата съобщиха за Varna24.bg, че все още тече разпознаване на лицата, които счупиха носа на петокласника от сирийски произход във Варна.

Не е готова и експертизата, която трябва да установи степента на телесната повреда за пострадалия ученик, допълниха от там.

Припомняме, че Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за инцидент в училище "Никола Вапцаров", при който е била нанесена телесна повреда на петокласник - престъпление по член 129, ал. 1 от НК. Момчето е от Сирия. Семейството му, което е с 6 деца, е с хуманитарен статут на чужденци.

На 14 декември 2017 г. след приключване на първата смяна петокласникът излязъл да играе футбол със свои съученици. Играта им наблюдавали две момчета, които започнали да викат пострадалия да отиде при тях. Сирийското момче отказало да разговаря.

Тогава двете момчета започнали да го бутат, спънали го и го ударили. Едно от тях му нанесъл удар в лицето. Пострадалият изпитал силни болки. При потърсената медицинска помощ било установено, че е със счупен нос. 13-годишното сирийско момче вече е оперирано.

Косай е нападнат от младежи с качулки в двора на училището.  

Според разказа на майката нападателите го извикали при себе си, питали го: "Защо се правиш на важен, арабин ли си, циганин ли си, какъв си?", набили го и избягали. Косай познавал само единия от тях.


Виж коментарите (1)

Още по темата (5):
08.01.2018 Все още тече разпознаване на биячите, счупили носа на сирийско момче във
Варна
20.12.2017 Нападателите към бития ученик във Варна: Арабин ли си, циганин ли си, какъв
си?
19.12.2017 Прокуратурата се заема с битото сирийско дете във Варна
19.12.2017 Битото сирийско дете във Варна вероятно е познавало нападателите си
18.12.2017 Петокласник от сирийски произход е със счупен нос след побой във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).