Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бивш кмет на Варна: Аз съм за дясно управление и Портних
Автор: Екип Varna24.bg 11:24 / 04.07.2013Коментари (6)4906
© в.Монитор
Ако ние отново допуснем ляво управление във Варна, смятайте, че сме зачеркнати. И варненци, потънали в еснафлъка си, няма да забележат голямото зло, което ще им се стовари. Това мнение изрази в ефира на Дарик тази сутрин бившият кмет на Варна Христо Кирчев.

Ако варненци масово не гласуват в неделя, вотът ще се състои от твърди ядра, коментира Кирчев. Според него независимият кандидат за градоначалник доц. Христо Бозов, подкрепен от БСП, няма шанс да управлява без външна намеса, дори да има морални и чисти качества, тъй като се е съгласил да "играе в лявото пространство".

"В политиката няма солови играчи, ще го нападнат тия от Тройната коалиция. За съжаление българският модел на управление се създаде от групировките, които трудно се озаптяват. Те се оказват влиятелни за създаване на управлението, а в София е цялата власт", коментира Кирчев.

По негови думи Варна има нужда от дясна политика, в основата на която е връщането на самочувствието на хората, че от тях зависи развитието на града.

"Да вървиш при тоя опоскан бюджет и да обещаваш, че всичко ще се оправи и ще раздадем на бедните и гладните, е чисто лява политика. А тя създаде лениво чувство у хората, че от тях нищо не зависи. Дясната политика е да стегнем града, за да дойдат инвеститори, туристи. Вземете за пример Черна гора, където управлява мафията, но дори тя има някакво държавническо чувство. Там е толкова чисто и спретнато", посочи бившият варненски градоначалник.

Той заяви, че подкрепя кандидата на ГЕРБ за кмет Иван Портних, тъй като партията е проевропейска и пронатовска, а самият Портних идва от бизнеса и "ще застъпи тезата за даване права на гражданите да участват сами в изграждането на собственото си благополучие".

Кирчев смята, че Иван Портних би работил добре с Общинския съвет, който е по-дясно ориентиран. Освен това, местният парламент би могъл да балансира и да тушира вмешателство от страна на централната власт.

Кирчев изрази учудване от ниската избирателна активност на първия тур на местните избори. "Не мога да разбера нагласата да протестираш и да искаш без да даваш. Никъде няма подарена свобода, всичко става с участието на хората. Някои казват - нямаше достоен кандидат. Тези, на които не им се покриват изискванията, да си регистрират собствени формации и да демонстрират своите високи качества", призова Кирчев.

"Като викаме долу, трябва да сме наясно какво ще бъде нагоре. Трябва да дадем доверие на някого, затова съм за дясно управление и Портних - човек, който е постигнал нещо в живота си. Нека върне самочувствието на варненци, че нещо зависи от тях, хората да повярват в силите си", каза още той.

По думите на бившия кмет на Варна не бива да се прави драма от пръскането на десния вот, тъй като "десният човек е индивидуалист, а стадото не е присъщо на десните хора".




Още по темата: общо новини по темата: 263
30.09.2013 »
20.09.2013 »
31.07.2013 »
31.07.2013 »
30.07.2013 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Васил_Василев
премахни филтъра

Сподели Днес съвсем до дома ми виждам, че ми вдигат колата. Действието се развива на бул. Съборни 16. Тичам веднага и заявявам, че съм собственик на МПС-то. Полицаят ми изисква, а аз му подавам документите си. Аз поисквам да му видя значка, понеже няма,
на 04.07.2013 г.
0
 
 
Кирчев, недей да ни учиш кое е добро и кое е зло ! Точно по твоето време се развихри ТИМ ! Не сме слабопаметни и не сме толкова податливи на манипулации, като по твое време !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: