Бивши и настоящи варненски депутати пишат план за развитие на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:37 / 21.09.2013
1013
План за развитие на Варна, в който да залегнат приоритетите за работа на града в краткосрочен и дългосрочен план, ще обсъдят на среща настоящи и бивши народни представители. В кръглата маса, инициирана от Борислав Гуцанов, са поканени народните представители от 39-то, 40-то, 41-то и 42-то Народни събрания, избрани от 3-ти варненски многомандатен район.

На събитието, което ще премине под наслов "Вечните приоритети на Варна", се очаква да присъстват и трима премиери - настоящият, Пламен Орешарски , Сергей Станишев, който беше начело на министерски съвет в периода 2005-2009 г., Стефан Софиянски, който заемаше поста по време на служебното правителство през 1997 г. Част от поканените народни представители са били вицепремиери и министри в различни периоди. Сред тях са Николай Василев, Лиляна Павлова, Надежда Михайлова, Николай Младенов, Петър Димитров.

"Варненци заслужават да живеят в модерен и красив град, което може да стане само, ако добрите идеи и планове се надграждат. Практиката всяка следваща партия, която поема управлението, да спира проекти само, защото те са по идея на политически опоненти, трябва да бъде прекратена. Целта на срещата е да постигаме съгласие по важните точки за развитие на града, както в следващите пет, така и в следващите 20-30 години, които да станат вечните приоритети на Варна. Силно се надявам, че тази среща ще бъде последвана от такива в останалите градове и в крайна сметка ще се стигне до обща декларация в Народното събрание за вечните приоритети на България, които да бъдат спазвани от всички", обясни Борислав Гуцанов. Той се надява, че колегите му, за които варненци са гласували през годините, ще отговорят на поканата да се обединят около вечните приоритети на Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).