Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бивши варненски депутати: Варна изостава, вината е на правителството
Автор: Екип Varna24.bg 16:51 / 23.09.2013Коментари (0)1402
Варна изостава и основната вина за това е на правителството. Около тази теза се обединиха бивши варненски депутати. Те участваха в кръглата маса "вечните приоритети на Варна", която беше организирана от червения народен представител и шеф на БСП в града Борислав Гуцанов. В обсъждането на варненските приоритети не участваха премиерът Пламен Орешарски, лидерът на БСП Сергей Станишев, експремиерът Стефан Софиянски и бивши и настоящи министри от морската столица, както беше анонсирано.

"В МРРБ отлежава проект за обща устройствена схема на Черноморското крайбрежие", подчерта ексдепутатът от ГЕРБ Данчо Симеонов, който беше и областен управител. По думите му, в проекта е заложено да бъдат направени брегоукрепителните съоръжения във Варна и по цялото Черноморие. Връзката с магистрала "Черно море" също е заложена там.

Има и проект за изграждане на товарна фериботна линия Истанбул-Варна. Необходим е и скоростен път Варна-Добрич-Силистра, за да се направи връзка с Молдова, отбеляза още Симеонов.

Бившият депутат от НДСВ и също ексобластен управител Яни Янев обърна внимание, че Варна изостава и заради липсата на високотехнологичен парк, а в града има пет университета.

Деница Димитрова от НДСВ заяви, че отношението на властта към морския град е унизително. Тя визира отсъствието на премиера, на лидера на БСП, както и на действащите министри от Варна.

Участие в кръглата маса взе и бившият кмет на града е ексдепутат Христо Кирчев. Той също изрази възмущението, че са поканени бивши депутати, които в момента не могат да направят нищо за Варна, а липсват сегашните народни представители и министри.

"Изключително е занемарен обществения ред, а полицията във Варна е немотивирана от тези чести смени на върха по политически причини. От държавни институции, областните дирекции на полицията станаха в такива за частни поръчки," коментира още Кирчев.

По време на дискусията, като приоритет бяха изведени още жп-линията Варна- Русе, пречиствателната станция на "Златни пясъци", втори мост над езерото, магистрала "Черно море", връзка Бургас-Варна-Констанца. Според организаторът на кръглата маса Борислав Гуцанов, за следващата година било заложено предпроектно проучване за магистрала "Хемус".

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: