Бившите служители в "Пикадили" все още не са получили заплати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:22 / 14.06.2017
1447
Дългогодишната служителка в "Пикадили" Мергюл Хасан изпрати сигнал до Радио Варна за това, че проблемите на бившите служители в затворената хранителна верига продължават. Много от тях не са получавали не само дължимите заплати, но и обезщетения за болест и майчинство.

Мергюл Хасан е сигнализирала много държавни институции, но от никъде все още няма отговор.

" Протестирахме, жалвахме се и се обръщахме към всички с надежда за помощ, но уви. Уж всички работят по въпроса, но ние заплатите, които сме изработили, все още не сме видели, а сметките не чакат! Кажете ми Вие, нормално ли е в ХХI век, в страна членка на ЕС да се случва това? 

Нашият труд не е безплатен! Нещо повече. В момента десетки работници не могат да получат дори обезщетенията си за болничен. Най-тежко е положението на бременните работнички, които в този напрегнат момент от живота си са поставени в отчайващо положение. Те са разкарвани от НАП до НОИ и обратно, и никой не поема ангажимент за изплащане на полагащите им се майчински", заяви бившата служителка във веригата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).