Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бившият кмет "скочи" на новата власт
Автор: Екип Varna24.bg 15:08 / 14.12.2023Коментари (3)2391
© ГЕРБ-Варна
Бившият кмет на Варна Иван Портних даде днес нарочен брифинг, на който е изнесъл скандални, според него практики в работата на новата власт. Това става ясно от материал, изпратен от пресцентъра на ГЕРБ във Варна до медиите. Публикуваме го без редакторска намеса:

Вече има нов състав на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/. Гневната реакция на част от браншовите организации  е доказателство за "качествената промяна“ в съвета , каза Иван Портних, областен лидер на ГЕРБ и бивш кмет на Варна на брифинг в клуба на БТА. Той посочи два факта:

1. Временно изпълняващ длъжността главен архитект на община Варна е Лидия Цекова, същата, която след уволнението на бившия главен архитект Виктор Бузев подписа документи за строителство на огромен билдинг в квартал "Чайка“ до Бялата къща - проект на собственика на "Интерком“ за сграда със 17 етажа. Разкрих този случай още по време на предизборната кампания и подадох сигнал до прокуратурата. Тази госпожа вече е част и от ЕСУТ.

2. В ЕСУТ е върнат и скандалният геодезист Йоан Каратерзиян, активист на ДСБ, на мястото на представител на Кадастъра - вероятно заради заслугите му в доносите срещу мен. Когато встъпих в мандат преди 10 г. протоколите от заседанията на ЕСУТ излизаха с 4-5 месеца закъснение и бизнесът се оплакваше.

Оказа се, че нередностите са заради протоколчика - жената, с която живееше Каратерзиян. Двамата бяха чудесен тандем, с отлични лични резултати от работата си в ЕСУТ. И двамата бяха отстранени от съвета, но днес Каратерзиян се връща на бял кон, с целия си "експертен“ капацитет и "добри практики“.

Това е начало на една опасна реабилитация на кадри, компрометирани назад във времето. Промяната всъщност е Подмяна и връщане на порочни практики, налагани с десетилетия в архитектурата и ЕСУТ на Варна, каза Иван Портних. Той посочи, че истината трябва да се знае от обществеността, за да е ясно как се вземат решенията зад кадър в общината и в Общинския съвет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.12.2023 г.
0
 
 
Портних, абе то за скандалите които говориш си бил кмет ти с Бузев без Бузев пак са били твои назначенията. Та сега като се събуди я кажи и за лайната дето се ляха през мандата ти в езерото.
Aнонимен
на 14.12.2023 г.
0
 
 
Колко е нагъл и жалък.Сигурно е го принуждават да стои там.Едва ли човек със средна интелигентност ще стои там, че и ще критикува.Ку, ку
Aнонимен
на 14.12.2023 г.
0
 
 
Това казано от човек, който в нормална държава не само нямаше да смее да се появява пред хората от срам, ами най-вероятно щеше вече да е при бай Ставри...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: