Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Биячът към доктора: Връщай се тук, бе мухльо, ще те убия!
Автор: Екип Varna24.bg 14:05 / 17.09.2015Коментари (5)4648
© Varna24.bg
Д-р Преслав Пенев
Близо три часа продължи съдебното дело срещу 27-годишният Йордан Пламенов Петров, обвинен в нападение над лекар от Спешния център към МБАЛ "Св. Анна" във Варна, предаде репортер на Varna24.bg. 

Младежът, който е с висше образование и дори симпатичен на вид, връхлетял в нощта на 25 май 2014 г. в кабинета на ортопеда Преслав Пенев с прорезни рани на лявата ръка и започнал да буйства. От дланта му течала кръв, която изцапала документацията по бюрото но дежурния медик.

Санитарката направила забележка на пациента да си постави ръката над хирургическата ваничка, за да не изцапа навсякъде и му подала легенчето. В това време лекарят, също млад човек, се опитал да успокои ранения и го помолил да седне, за да обработи раната. Вместо това Йордан блъснал хирургическата ваничка, в която имало и друга кръв и успял да облее санитарката и пода. Почти в същия момент замахнал с дясната ръка и силно ударил с юмрук д-р Пенев в лицето. 

Йордан е неосъждан до момента, работи и това се счете от съда като смекчаващо вината обстоятелство. Към него е предявен граждански иск за 4000 лв. обезщетение за причинени болки и страдания на лекаря. 

В залата пръв като свидетел бе призован нападнатият ортопед.
 
"Бях дежурен в болницата на 25 май миналата година и към 23 часа помолих сестрата да покани следващия пациент. Докато тя се обажда в залата, където чакат пациентите, в кабинета без ред връхлетяха млад мъж и жена, за която впоследствие разбрах, че му е майка. Мъжът имаше някаква превръзка от плат на лявата ръка. Попитах какво му има. Отговорът бе, че не ме интересува. Докато ръкомахаше постави окървавената ръка до компютъра, където има документация. Санитарката го помоли да ползва ваничката, той я блъсна върху нея и разля събраната кръв. На повторната покана да седне на хирургичната маса последва реплика да не му казваме какво да прави, а да започваме да работим. 

Казах му , че ние сме екипът, който ще му помогне и докато оглеждах раната получих силен удар в лицето с юмрук. Успях да се дръпна, но все пак уцели челюстта ми. Залитнах назад. След това излязох за около 30 секунди от кабинета, за да се успокоя, а след завръщането ми последва реплика: "Връщай се тук, бе мухльо, ще те убия, започвай да работиш!", разказа пред съда д-р Пенев.

Междувременно изплашената медицинска сестра Нивелина Гайдарова, притичала в съседната шокова зала и повикала полиция. В това време ортопедът успял да настани пациента на хирургическата маса и се заел да му помага, въпреки удара и обидите. Пред съда той уточни, че пациентът е бил афектиран, агресивен и неадекватен, но според него не е употребявал алкохол. 

Раните му не били толкова силни, че вследствие на болката да се стигне до подобно поведение. Тъй като той не е чакал в чакалнята наравно с останалите пациенти не може да се счита, че това го е изнервило и е довело до нападението, каза още Преслав Пенев.

Последвала втора покана от доктора към пациента да се държи учтиво. 

"Ти ли ще ми казваш как да се държа, бе мухльо", отвърнал Йордан. Докато докторът все пак обработвал раните първо дошла охраната на болницата, а след това и полицаите от Второ РПУ. 

"Гледай как му трепери ръката, искаш ли да те шие такъв?", обърнал се Данчо към униформената служителка Пламена Николова. Полицайката отговорила, че докторът трепери заради удара и цялата ситуация. 

След това патрула взел показания от агресивния младеж на място, а докторът дал указания на майка му как да се погрижи за него.
Докато обработвал раната обаче, обяснил на пациента, че ще използва лидокаин и предупредил, че от манипулацията може да боли. След като приключил, Йордан въкликнал: "На това ли му викаш болка, искаш ли да разбереш какво е болка?", разказа още д-р Пенев. 

"Не толкова физическата травма, а психологическата и емоц
© Varna24.bg
Побойникът Йордан Петров
ионалната бяха по-силни за мен", сподели още битият лекар.

Стана ясно, че ортопедът сам е настоял да му бъде взета проба за алкохол, за да докаже, че ръцете му са треперили от преживения шок, а не заради употребата на алкохол.

След като приключил с Йордан с чувство на изпълнен дълг лекарят помоли свой колега да го смени, тъй като вече не бил в състояние да работи.

Като свидетели по делото бяха разпитани санитарката
Христинка Михалева, медицинската сестра Нивелина Гайдарова и служителката на Второ РПУ Пламена Николова.

Полицайката обаче каза, че Йордан е признал, че е употребил алкохол и това го има записано в показанията му. След разпита на място биячът бил освободен.

Докато санитарката сподели, че работи от 8 години в спешния център и такова поведение не е виждала, то медицинската сестра каза, че агресията е твърде често явление при дежурствата им.

Адвокатът на подсъдимия Бранимир Балачев успя на няколко пъти да взриви търпението на съдията, прокурора и колегата си Юлиян Георгиев, адвокат на д-р Пенев, с подробни въпроси към свидетелите. 

Извън залата адвокат Балачев заяви, че според него не е имало удар и на предстоящото заседание през октомври ще се опит да го докаже.

Освен това защитата на подсъдимия твърди, че на всичко е присъствала и сестрата на Йордан. Балачев поиска, в случай че има, към делото да бъдат приложени записи от охранителните камери в МБАЛ "Св. Анна" от ноща на инцидента и да бъдат предоставени резултатите от кръвната проба, взета по желание на доктора.

Адвокатът на лекаря от своя страна настоя да бъде изготвена съдебно-психиатрична експертиза, която да установи как се е отразила на психиката и същността на ортопеда тази агресия. Той настоя също да се изиска справка за точното обаждане в полицията от страна на медицинската сестра и какво точно е заявила при това обаждане.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.09.2015 г.
0
 
 
ей анонимен, такава пасмина като тебе заслужава бой всеки ден за сутрин обед и вечер! Кво са ти виновни лекарите, че си тъп и ограничен? Ама като те боли г*за ходиш при тях и им се молиш, нали плужек скапан?! Такива като тебе трябва да ги отстрелват без да се замислят, та да може тая "държава" да заприлича на нещо!
0
 
 
Майката в затвора,да видим дали друг път ще налита на бой. Срам и позор за родителите!
Aнонимен
на 17.09.2015 г.
0
 
 
трябва редовно да се пердашат смотаните лекари, все за нещо има да изядат боя, пасмина нещастна
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Закупуване на самолети F-16
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Евроизбори 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: