Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бизнес конференция обединява ИКТ сектора във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:53 / 10.03.2016Коментари (0)714
© Varna24.bg
На 12 февруари 2016г, от 10:00ч. до 12:00ч., в х-л "Графити"/ бул. Княз Борис I 65, Варна/, ще се проведе ИКТ Бизнес конференция. Повод за събитието е подновяването на дейността на ИКТ Клъстер- Варна. От 2016г. Сдружението с нестопанска цел се оглавява от доц. д-р Галина Момчева.

ИКТ Клъстер- Варна е обединение от фирми работещи в сектора на информационните и комуникационни технологии във Варненския регион. Целта на Сдружението е да се превърне в лидер в развитието на икономическата конкурентоспособност и център за обмяна на "ноу-хау".

ИКТ Клъстер- Варна е отворена среда за креативни и иновативни компании и партньори в областта на създаването и поддържането на успешни решения в областта на ИТ бизнеса във Варненски регион. Сред приоритетите на Сдружението е да подпомага връзките между компаниите и университетите; да предостави форум за свободна обмяна на информация и идеи, еднакво достъпни както за малките, така и за големите предприятия.

По време на Бизнес конференцията ще бъдат представени стратегията за развитие на ИКТ Клъстер Варна, най-добрите практики и световни тенденции за развитието на ИТ-сектора.

Организаторите си поставят за цел да създадат форум, на който публично да информират потенциалните партньори за дейността си; за възможностите за разработка на съвместни бизнес решения и проекти; за интегриране на бизнеса с образователните учреждения в региона за повече успешни съвместни практики. По време на конференцията ще се дискутират технически и бизнес въпроси, които да подпомогнат партньорството между членовете. Усилията на организаторите са насочени към откриването на успешна комуникация с други активни бизнеси в региона, страната и света.

В дългосрочен аспект дейността на Клъстера ще допринесе за позиционирането на Варна, като един от основните центрове за развитие на информационните и комуникационни технологии с национално и международно значение. Създаването на подходяща инфраструктура с квалифицирани кадри ще подпомогне привличането на фирми, които да изградят свои структури и да инвестират в региона.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: