Бизнесът недоволен срещу ограниченията за коли в Морската

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:45 / 07.08.2012
1828
Идеята е да се допускат автомобили на клиентите на съответните заведения или хотели до изчерпване на капацитета на техните паркинги

Собственици на хотели и заведения на територията на Приморския парк възразиха срещу затегнатия режим за движение на автомобили. Те виждат в рестрикциите заплаха за своя бизнес. Аргументите им бяха представени на среща с кмета Кирил Йорданов. Той обаче демонстрира убеденост, че решението е важно за съхранението на парка. Навсякъде по света в паркова среда движението на автомобили е изключително ограничено, подчерта градоначалникът.

По настояване на хотелиери и ресторантьори обаче той се ангажира администрацията му да обмисли компромисен вариант за търговските обекти, които разполагат с паркинги. Идеята е да се допускат автомобили на клиентите на съответните заведения или хотели до изчерпване на капацитета на техните паркинги. В момента с тази привилегия се ползва единствено ресторантът до Зоокъта.

Бариерите, които спират достъпа на коли до тенис кортовете, също отприщиха доста негативни реакции. Кметът изрази готовност да се потърси вариант за паркинг в близост до спортните съоръжения, но извън територията на Морската градина. На въпросите относно достъпа на инвалиди в парка Кирил Йорданов отговори, че хората с увреждания ще могат да се придвижват безпроблемно, включително и с такси, стига да покажат решение на ТЕЛК.


Виж коментарите (4)

Още по темата (206):
29.09.2022 Без коли в Морската градина, вижте кога ще влезе в сила!
15.07.2022 Община Варна: Морската градина е държавна собственост, областният управител може да забрани движението на автомобили!
15.07.2022 Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!
15.07.2022 Сигнал: Областният управител забранява движението на автомобили и в Морската градина
09.02.2021 Терен от близо декар в Морската градина във Варна – продаден на частник
31.01.2021 Адвокат Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).