Бизнесът влиза в Колежа по туризъм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:35 / 26.11.2015
630
Бивши и настоящи студенти от
Колеж по туризъм - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Изявени специалисти от бранша да водят лекции и практика на хонорар в най-стария у нас Колеж по туризъм, в който сега се обучават 750 студенти. Това бе решено на инициирана от вуза дискусия с участието на туроператори и мениджъри на хотели и ресторанти от Албена и Златни пясъци.

Представителите на бизнеса отново посочиха като проблем дефицита на кадри и масовото бягство на младите в чужбина за летни стажове и работа. Те предложиха колежаните първо да се подготвят за изпълнители, а после за ръководители, като практиките им започват от блок масите за ол инклузив, а не от а-ла-карт ресторантите.

Участниците в дискусията се обединиха около предложението традиционната студентска трудова борса да се замени с индивидуална форма на представяне на фирмите и ежемесечни презентации, за да има по-добър контакт между работодатели и студенти.

Още следващия семестър в дисциплините "Анимация на туризма", "Управление на човешките ресурси" и "Маркетинг в туризма" може да започне обучение, при което заедно с бизнеса студентите да работят по конкретен фирмен проблем, иновация или вземане на решение. Ще бъдат въведени и курсове по "редки" езици като полски. Директорът на колежа доц. д-р Генка Рафаилова акцентира и върху предоставянето на стипендии, които да обвържат студентите с работа в дадена фирма.

Идеите от дискусията ще бъдат изпратени и до Министерството на туризма, където се работи по създаването на съвет за кадрите.

Източник: в. „Труд“


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).