Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Благомир Коцев: Грандоманският проект за четири 25-етажни сгради на мястото бившия радиозавод няма разрешение за строеж
Автор: Велизара Ангелова 10:41 / 23.03.2024Коментари (10)14526
© фейсбук
Грандоманският проект за изграждане на четири 25-етажни сгради на територията на бившия радиозавод във Варна няма разрешение за строеж! Това установи вътрешна проверка в Община Варна, която още тече. Това написа кметът на Варна Благомир Коцев в личния си профил в социалните мрежи, видяхме от Varna24.bg.

Ето какво още добави кметът:

От граждани разбирам, че инвеститорът там продава имоти "на зелено", което, ако се окаже вярно, би означавало, че на хората се взимат пари срещу обещания.

Нещо повече: липсва дори инвестиционно намерение!

Това е най-сериозният проблем, но не и единственият.

От справки на Общината става ясно още, че бъдещите сгради са разположени на територията на 3 имота. За 2 от имотите има одобрен План за безопасност и здраве (ПБЗ), който им позволява да демонтират постройките там. За третия имот, обаче, където се намира основната и най-голяма сграда на завода, ПБЗ няма. Съответно, нейният демонтаж, който върви и сега, е неправомерен.

Липсва и План за управление на строителните отпадъци, въпреки че очевидно такива ще се генерират с тонове.

Заради тези явни нарушения, наредих и спешна проверка на терен. Служители на Община Варна и "Строителен контрол" се върнаха от обекта преди час, където охранител е отказал да им предостави достъп.

Какво крие строителят там е ясно и без да ни пускат. Макар и отказът им да е достатъчно красноречив.

Искам да уверя варненци, че всички обстоятелства около проекта ще бъдат изяснени в спешен порядък. Строителният хаос във Варна трябва да спре!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.03.2024 г.
0
 
 
С бурното строителство на жилищни имоти държавата взема пари от броя и мащабите на цените по сделките. Чиновниците едва ли се интерсуват за правата на собствените около тия бъдещи сгради. Буквално не остава въздух ...
Aнонимен
на 25.03.2024 г.
0
 
 
Каква работа има кмета да се меси в частна инвестиция? Вече осра прекрасната идея за нова библиотека, както и много други проекти. Неговата далавера Хоризонт обаче си стои непокъгната. Частната фирма има пари, има пазар, строи. Това, че селяните от Варна си мразят града и искат да прилича на село е ясно, но кмета очевидно защитава конкуретни интереси.
Aнонимен
на 24.03.2024 г.
0
 
 
Хахахаха тя строителната мафия не пита,а си действа както знае
Aнонимен
на 24.03.2024 г.
0
 
 
Е, с тези темпове на строителство, няма да останат жители в останалата част на Североизточна България...Туй Русе, Разград, Силистра, ще се обезлюдят съвсем, бре! Аман от всякаква паплач селяндурска дето се довлече в големия град, аман!
Aнонимен
на 24.03.2024 г.
0
 
 
Същата каша е в Аспарухово ! Строи се "грандиозен" комплекс до канала, но не е помислено за същите подробности. Толкова нови жители как и откъде ще минават за да се включат в движението към/от моста, училища, детски градини, магазини, трафик, боклуци, шум, комари, крайбрежна алея - мазните братя не се интересуват от това, рекламират и продават на зелено
Aнонимен
на 23.03.2024 г.
0
 
 
изведнъж на това место се изсипват поне 1500 новодошли жители , и държавата е длъжна да осигури ясли,детски градини,училища,пътища???С чии пари?На кое свободно място?Няма ли минимални закони за изисквания в тази насока-какво може и какво не.
Aнонимен
на 23.03.2024 г.
0
 
 
Дали ще дойде времето, когато мошенника Ивелин Михайлов ще бъде съден за измамите? Всички помним пирамидата Тугедър и как започна "бизнеса" си. Много изгорели има. Време варненци да му "платят" заслуженото.
Aнонимен
на 23.03.2024 г.
0
 
 
Инвеститорът Ивенлин Михайлов и Хоум Ту Ю, разгледайтв внимателно предисторията им през друга фирма Тогедър, които натрупаха капитал от същата пирамида - Исторически парк, страшни мошенгии,
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи във Варна
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: