Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Благомир Коцев: Излизаме на балотаж срещу Иван Портних, Варна е готова за нов кмет
Автор: Екип Varna24.bg 14:27 / 27.10.2023Коментари (1)930
©
Колите в Морската градина категорично трябва да бъдат спрени, категоричен бе кандидатът за кмет на Варна от ПП-ДБ в ефира на bTV

Ситуацията във Варна се променя, излязоха нови социологически данни, които показват, че отиваме на балотаж срещу Иван Портних. Хората са готови за нов кмет. Около 94 % от варненци искат промяна в управлението на града в една или друга степен.

Това каза кандидатът за кмет на Варна от ПП-ДБ Благомир Коцев пред bTV, коментирайки слогана на кампанията "Ще си върнем Варна от онези, които я управляват в сянка“.

По думите му управлението на Варна не е прозрачно. Има тесни икономически и задкулисни интереси, които диктуват дневния ред на града. Във Варна има изнесен център на властта в един хотел, където се вземат решенията, категоричен бе Коцев и го сравни с "Осемте джуджета“ в София.

На въпрос кои са тези кръгове, той посочи, че хората в града казват, че "Дидо Дънката“ има интереси в общината и много от решенията на кмета се съгласуват с него. Той може да е силен и с финансовите си средства, и с лостовете си за влияние, добави Коцев и уточни, че става дума за интереси в строителството и други бизнеси.

Много от процесите в града зависят от него, но след 29-и октомври този модел трябва да се промени, категоричен бе кандидатът на ПП-ДБ.

Попитан за ТИМ, Коцев отговори, че е това е икономическа група, която има своето влияние. Той обясни, че като областен управител е затворил за движение крайбрежната алея във Варна и това е довело до сблъсък с интересите на групата.

86% от варненци обаче одобриха спирането на колите там, поясни Коцев.

Попитан за икономическите кръгове в града, той посочи че има сблъсък между тях, и че тези кръгове си имат свои представители в отделни листи. Кметът Портних дълги години работеше с тези фирми и едри бизнеси, но сега, по време на кампанията, започна да се разграничава от тях. Обърна се изведнъж. И обяснява, как се бил скарал с тях, но това е предизборно. Това са шепа фирми, с които той си работеше добре през тези години, разказа ситуацията във Варна Коцев.

Показателно е, че в момента всички се обръщат срещу модела "Портних“ във Варна. Това не е точно модел на ГЕРБ, а лично на досегашния кмет Иван Портних – този модел не беше добър нито за варненци, нито за обществото, нито за бизнеса в града, защото облагодетелстваше тесен кръг хора за сметка на публичните интереси, каза в студиото на bTV Коцев.

Ние обаче ще сложим съвсем ясни правила. Ще публикуваме на сайта на общината списъка с обществените поръчки, ще покажем къде отиват и са отивали парите на варненци, обясни той.

Попитан за колите в Морската градина, Благомир Коцев заяви, че те категорично трябва да бъдат спрени. Имам концепция как да стане това, както спрях колите по крайбрежната алея на Варна. Още като е строена Морската градина, е предвиден буферен паркинги в северната й част, но общината е раздавала впоследствие разрешителни за застрояване там. Сега трябва да се направи буферен паркинг, за да се спрат колите.

Кметът Иван Портних само създаваше впечатление, че опитва да спре колите в Морската. Но неговите действия не отговаряха на нуждите на града. По времето на този кмет вървеше усилено строителство в Морската градина. Презастрояването там трябва да спре и аз ще го направя, подчерта още Коцев и добави, че атаките към комплекса на семейството му от страна на кмета не са спрели, но това няма да го откаже.

Той уточни, че има две разрешителни от областна администрация и от кмета и сега общината се поставя в абсурдната ситуация сама да обжалва собственото си решение, което съвпада с кандидатирането на Коцев за кмет на Варна.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ




Още по темата: общо новини по темата: 633
05.04.2024 »
11.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
16.01.2024 »
15.12.2023 »
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.10.2023 г.
0
 
 
Един дол дренки на балотаж, голяма полза за варненци
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
Григор Димитров в турнири през 2024 година
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: