Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
10:45 / 15.07.2022
3951
Не е в правомощията ми да издавам забрана за автомобили в Морската градина, това е в правомощията единствено на Община Варна. Към момента има издадена забрана за движение на автомобили в самия парк, допуснато е предвижването с коли само до паркингите, не и до алеите в градината. Информацията, изпратена до всички медии, че ще издам още днес заповед за забрана на автомобили в Морската градина, е фалшива новина. Това съобщи за Varna24.bg областният управител Благомир Коцев.

Той уточни, че е пусната жалба в полицията и се разследва източникът на информацията. 

От пресцентъра на институцията също изпратиха официално опровержение на съобщението, като уточниха кой е единственият легитимен имейл адрес, от който се изпраща информация.

Медията ни се извинява за недоразумението на своите читатели! 

Припомняме и какво гласеше текстът на фалшивата новина:

"На 10 юли с общи усилия успяхме да върнем крайбрежната алея на варненци и гостите на града. Всеки, който вече се е разходил по преобразената алея е видял и се е насладил на разликата.

Изглежда изненадващо как, след като най-после се случва нещо, за което милеят всички варненци без значение от политическите им пристрастия, ГЕРБ застават на срещуположна позиция. Бях обвинен, че освен обществения защитавам и личния си интерес, като не съм издал същата заповед и за автомобилите в Морската градина, и за паркинга пред ресторант "Хоризонт".

Затова още днес, 15.07.2022 година, възнамерявам да издам заповед за забрана на движението на моторни превозни средства на територията на Морската градина и м-т ‘’Салтанат’’.

Скъпи съграждани, заповядайте на съботна разходка утре, 16.07.2022 година, в 12:00 ч. Тръгваме от освободения от автомобили паркинг на р-т Хоризонт до Делфинариума, за да се порадваме заедно на Морска градина без коли. Нека се насладим на градината такава, каквато винаги сме мечтали да бъде – безопасна, тиха, пълна с деца, домашни любимци и спортуващи хора! Нека дишаме чист въздух без газовете на автомобилите и да направим още една крачка към нормалността и промяната!

Аз вярвам, че законът и общественият интерес са над всичко, както и че обединеното гражданско общество е сила, с която ще трябва да се съобразят дори и самозабравилите се политици. Варна много пъти доказва това.

Ваш съгражданин - Благомир Коцев"

Виж коментарите (2)

Още по темата (206):
29.09.2022 Без коли в Морската градина, вижте кога ще влезе в сила!
15.07.2022 Община Варна: Морската градина е държавна собственост, областният управител може да забрани движението на автомобили!
15.07.2022 Сигнал: Областният управител забранява движението на автомобили и в Морската градина
09.02.2021 Терен от близо декар в Морската градина във Варна – продаден на частник
31.01.2021 Адвокат Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи
29.01.2021 ГЕРБ с позиция относно искането Община Варна да придобие собствеността върху имотите в Морската градина
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).