Благотворителен базар набира средства за малката Зори от Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:50 / 29.07.2021
2445
Благотворителен базар набира средства за малкото слънчице Зори от Варна, научи Varna24.bg.

Той ще се проведе на 1 август (неделя) по пешеходната зона пред хотел Черно море от 10.00ч до 19.00ч.

"Моля ви да проявявайте търпение и да спазваме всички противоепидемични мерки! Ще имаме ръчно-изработени артикули, дарени ни от хора с големи сърца, които ще можете да си закупите само и единствено на 1.08.2021

Ще има и други подготвени изненади както за големи така и за малки!

Заповядайте всички заедно да подкрепим Зори!", гласи призив на организаторите на базара.

Както медията ни съобщи, Зори се нуждае от нашата помощ, за да проходи.

Припомняме какво сподели нейния баща Пламен Бочев в групата "Да дадем шанс на Зори да проходи"

"Нашето Малко слънце Зори е със Синдром на Уилямс.

Синдром на Уилямс е рядко генетично заболяване. Характеризира се с кардио-васкуларни проблеми- най-често суправалвуларна аортна стеноза, преходна хиперкалцемия в кърмаческия период, изоставане в нервно-психическото развитие.

Синдромът на Williams е комплексно мултиорганно заболяване, което изисква участието на различни специалисти – генетици, кардиолози, нефролози, психолози. Нивото на калция и витамин Д трябва да се контролира периодично. Ранната консултация с кардиолог е изключително важна.

Поради хиперкалцимия се наложи спешна вливка, която извършихме в Турция (Liv Hospital). Заплатихме сумата от 1950 евро и нямаме гаранция, че ще задържи калция в норми и за колко време. Именно затова, спешно се нуждаем от рехабилитация, докато калция е в норма, за да има шанс Зори да проходи. Не бихме искали той да се завиши, защото ще се наложи следваща вливка и отново курсове рехабилитация, за които не разполагаме с необходимите средства.

До сега се справяхме сами с помощта на семейството и приятели, но трябва да побързаме да направим първия курс рехабилитация, който ще ни струва 3.200 евро във специализиран Рехабилитационен център в Турция.

След запознаването със случая на Зори, Специалистите от центъра са изготвили специализирана рехабилитационна програма спрямо заболяването, което има Зори. За един курс рехабилитация ще се наложи престой от 24 дена .Ще приложим и проформа фактура от Центъра, като това е цена за 1 курс рехабилитация на стойност 3,200 евро, който няма да е достатъчен тя да проходи. Затова се обръщаме с молба към вас да ни подкрепите, за да може нашето дете да проходи", написа Пламен Бочев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).