Благотворителен базар събира средства за малкия Емо от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:48 / 24.11.2016
1753
Двудневен благотворителен базар в сградата на община Варна събира средства за тежко болно дете.

Това е поредната проява в подкрепа на 4-годишния Емко, който страда от рак на костите. Тежката диагноза "Сарком на Юинг на дясната лопатка" е поставена на детето през юни. В момента Емо е на химиотерапия в Турция, за която вече са осигурени нужните 72 250 евро. Различни благотворителни инициативи събират пари за операции и лъчетерапия, за които все още не се знае колко ще струват. Първоначалната оценка на лечението на детето е около 440 000 евро. От началото на кампанията до момента, в подкрепа на Емко са събрани около 172 000 лв.


 

Семейството на детето е подало заявление за финансиране в Център "Фонд за лечение на деца в чужбина", от където получава отказ. Мотивът е, че детето би могло да се лекува и в България, но близките му уверяват, че в страната може да се проведе само химиотерапията, не и последващите етапи от лечението. За състоянието на детето би било опасно да пътува в чужбина на следващ етап, когато вече имунитетът му ще е спаднал.


Благотворителният базар в сградата на общината е на входа на Информационния център. Той работи днес и утре от 10 до 17 часа. "Благодарим на всички хора, които се включиха и дариха това, което са изработили. Имаме коледни картички и украси, плетени играчки, различни видове бижута и още много неща подходящи за подарък или просто, за да зарадваме близък човек. Всичко е приготвено с много любов за Емко" - разказа за медийна група "Черно море" Дияна Великова - организатор на базара. Дарителите са от цялата страна. Специален щанд е зает от нещата, изработени от децата и учителите от детска градина "Пинокио", която Емко е посещавал преди да му поставят тежката диагноза.


Благотворителната кампания продължава с тридневен рок и метъл фестивал във варненски клуб, който започва тази вечер. В понеделник (28 ноември)ще има концерт в София, който отново ще събира средства за лечението на Емо. На 10 декември ще е концертът във ВВМУ "Н.Й.Вапцаров". Проявата ще събира пари за лечението на Емо и Алекс.


Благородната кауза в подкрепа на 4-годишното момченце ще продължи и след Нова година.

Дарителската сметка на Емо в Райфайзенбанк е: IBAN BG41RZBB91551007400206 BGN, BIC RZBBBGSF
Титуляр Емил Ангелов Каров

Превод чрез PayPal: birityyy@abv.bg

Може да бъде изпратен и дарителски SMS с текст на латиница DMS EMO на номер 17 777 за абонати на трите мобилни оператора.


Източник: Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).