Благотворителен базар във Варна набира средства за дете болно от рак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:16 / 22.12.2016
2128
Тридневен благотворителен базар във Фестивалния и конгресен център набира средства за лечението на Гери. 5-годишното момиченце страда от тумор в мозъка, а има и метастази в костите. "Редовно се чуваме с майката на Гери. Те вече са в Германия. Тази седмица правят изследвания на Гери, за да разберат какво е състоянието й в момента. Очакваме добри новини, за да започне лечението. Първоначално ще бъде с вливания - химиотерапия и лъчетерапия, след това ще бъде направено експерименталното лечение, което струва 350 000 евро. Идеята е то да унищожи метастазите по костите и да я спаси всъщност. Не се знае от Фонда за лечение на деца в чужбина дали ще отпуснат някаква сума и каква" - разказа пред медийна група "Черно море" Даниела Иванова - организатор на благотворителния базар.

Домакин на предколедната проява в подкрепа на Гери е Фестивалният и конгресен център. Щандовете с играчки, сурвакници и дрехи са разположени до ресторанта в комплекса. "Страшно много хора се отзоваха на нашия апел. Дойдоха дрехи от чужбина, от България от различни градове. Деца от детска градина във Варна дариха сурвакниците, които са изработили, за да бъдат продадени благотворително в подкрепа на Гери. Имаме много сувенири, картички, дори икони" - отбеляза Даниела Иванова.

Благотворителният базар приключва днес. Ако не бъде разпродадено всичко, след около месец ще бъде организирана нова подобна проява. "Наложи ли се отново да се набират средства за Гери, базарът ще е за нея. Ако сумата за лечението й е събрана, ще подпомогнем друго дете в нужда" - уточни Даниела Иванова.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
06.12.2016 Стотици помагат на болната Гери, но парите не са достатъчни
05.12.2016 Във Варна ще се проведе благотворителен базар за набиране на средства в помощ на 5-годишната Гери
04.12.2016 Малката Гери се нуждае от коледно чудо! Да й помогнем!
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).