Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Благотворителен концерт "За двора на госпожа Виола" събира приятели на НУИ "Добри Христов" - Варна
Автор: Пламена Николова 09:12 / 05.10.2022Коментари (0)2558
©
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 8 октомври НУИ “Добри Христов" Варна ще подари на почитателите на музиката един концерт с кауза, съобщи Нина Локмаджиева.

Концертът ще бъде в двора на училището, който често е сцена на обичаните от най-младата публика “Приказки на госпожа Виола". Събитието апелира към всички симпатизанти на талантливите деца от музикалното училище за подкрепа към стартиралия вече проект за цялостно обновление на училищния двор - място, което през последните години се превърна в любима платформа за култура на открито.

“С този концерт отправяме апел за благотворителност към всички приятели на изкуствата във Варна - споделя директорът на НУИ “Добри Христов" Румяна Петрова, популярна сред малките почитатели на музиката като Госпожа Виола. - Започнали сме сериозен ремонт на двора на училището, получихме средства по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища към Министерството на образованието и науката, но те не са достатъчни за нашия двор, защото програмата финансира терени до 1000 кв. м, а нашият е много по-голям. Проектът ни включва цялостно преасфалтиране, полагане на акрилни покрития, пейки - пълно облагородяване на цялата площ около историческата ни сграда. През последните 40 години нищо не е правено по училищния двор. Сега е времето ние да променим това и вярваме, че варненската общественост ще ни подкрепи, за да осъществим всички хубави неща, които сме планирали. Решени сме да завършим ремонта в рамките на тази учебна година, и то така, че и малките да имат къде да играят, и големите къде да общуват в приятна озеленена среда. Ние искаме да танцуваме на двора, затова ще ни е необходимо акрилното покритие. Така ще можем да изнасяме пред нашата обичана публика най-различни програми - и музикални, и танцови. Вярваме, че нашият училищен двор в сърцето на Варна може да стане сърце на културния живот в града през месеците, в които варненското време е благосклонно към нас. За да оживее дворът на училището, трябва сега ние заедно да се погрижим за него."

В концерта ще се включат всички представителни ансамбли на училището: Младежкият симфоничен оркестър с диригент Страцимир Павлов, Народният оркестър с диригент Симеон Симеонов, Народният хор с диригент Женя Райчева, Духовият оркестър с диригент Любо Александров, Мажоретният състав с ръководител Деси Стойнешка, Фолклорният танцов състав с ръководител Радослав Иванов, Детският фолклорен ансамбъл с ръководители Недко Царев и Иванка Друмева, Ансамбъл “Виолино" с ръководител Антоанета Илиева.

В програмата ще прозвучат любимите класически пиеси “В пещерата на горския цар" от Едвард Григ, “Кан кан" на Жак Офенбах, “Марш на Тореадора" от Жорж Бизе, хумористичните народни песни “Баба винце пила" и “Лечко стъпяй", фолклорните стандарти “Ръченик" и “Буенек", безсмъртният “Рагтайм" на Скот Джоплин, маршовете “Привет, музиканти" и “Да отседнем в Риц", както и специални музикални изненади, подготвени от групата на ударните инструменти.

Началото на концерта е от 11:30 ч.

От НУИ “Добри Христов" ще заснемат двора по време на този концерт, за да се види след преобразяването какво е било извършено. Всеки може да направи дарение в специалната дарителска кутия, която ще бъде инсталирана в училището. Очаквайте допълнителна информация за развитието на проекта във Фейсбук страницата: https://www.facebook.com/nui.varna








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: