Благотворителен младежки панаир на занаятите във Варна в помощ на деца с рядко заболяване, ето къде

Автор: Велизара Ангелова
Коментари (0)
22:16 / 08.02.2024
1194
В продължение на три месеца 60 младежи от Варна взеха участие в занаятчийски работилници, водени от майстори с дългогодишен опит. Те имаха възможността да се докоснат до традиционни български занаяти като шивачество, художествено плетиво, дърворезба, керамика, тъкачество, изработка на накити, рисуване върху стъкло, декоративно сладкарство. Създаденото от тях е не само израз на тяхната творческа креативност, но и символ на ангажираността на младежите към една достойна благотворителна кауза.

С внимание и старание младите хора откриха и усъвършенстваха редица техники и тънкости под вещото ръководство и наставничество на своите ментори, съобщиха от ArtVarna.

"Българските занаяти имат бъдеще, докато има такива прекрасни млади хора с желание да усвоят и продължат традициите", сподели Богомилка Манолова (ментор на работилниците по рисуване върху стъкло).

Чрез участието си в проекта младежите развиха ценни умения, успяха да потърсят твореца в себе си и откриха нови възможности и интереси, а някои се сдобиха и с ново хоби.

Сега, след края на работилниците, ръчно изработените изделия на младите творци ще бъдат експонирани на своеобразен младежки панаир на занаятите.

На 10 февруари 2024 г. от 10:30 до 19:30 ч. в Grand Mall, ниво 2, ще бъдат изложени пъстрите облекла, бижута, аксесоари и сувенири, ръчно изработени от младите творци, участници в проекта "Живите занаяти".

Всички събрани средства от продажбата на изделията ще бъдат дарени в подкрепа на Фондация "The Rare Village", финансираща проект по разработване на лекарство за Синдром на Лий, от който страдат много деца по света, какъвто е и случаят с малката Рали от Варна. Каузата бе предложена и избрана от самите младежи.

Събитието се реализира с домакинството и подкрепата на Grand Mall Varna. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта на Министерството на младежта и спорта.

Събитието обещава атмосфера на творчество, съпричастност и солидарност.

Всеки, който желае да подпомогне младежите в подкрепа на тяхната кауза, може да го направи, като посети базара в Grand Mall.

Повече информация за събитието можете да откриете ТУК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).