Благотворителен турнир по минифутбол набира средства за Рали и Младенчо

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:43 / 20.12.2018
2572
Благотворителен футболен турнир набира средства за две болни дечица от Варна, съобщиха за Varna24.bg организаторите. Ето и повече за благородната инициатива:

"Скъпи приятели, днес искам да Ви запозная с две ангелчета, които имат нужда от нашата помощ! Прекрасните Рали (Приятелите на Рали) и Младенчо ( В помощ на Младенчо).

Рали е прекрасно малко момиченце, което страда от синдром на Лий, много рядко генетично заболяване. Също като другите деца и Рали обича да си играе с любимите играчки, но болестта се опитва да и отнеме това. Нуждае се от средства за лечение със стволови клетки, специализирана рехабилитация и от вашата помощ, тъй като лечението е ужасно скъпо. 

Младенчо се ражда напълно нормално и здравичко детенце, а когато става на година и половина му се поставя поредната ваксина Пентаксим в крачето. Малко след това започват проблемите на детето, започват да му се изкривяват крачета, започва да не може да стъпва, скоро след това спира да се храни и говори. Междувременно му е направена операция, която допълнително влошава състоянието му. Семейството е съкрушено. Последвали са множество прегледи и консултации със специалисти, като заключението е, че Младенчо е със Спастична метахронична парализа левкодистрофия. 

Всички приходи от традиционният Коледен турнир по мини футбол на MFL Varna и Club Gatsby Lounge & Dance, ще бъдат разпределени на двете семейства! 

Записаните отбори ще бъдат обявени в групата Заедно в един отбор, а жребият ще бъде изтеглен на 20.12.2018 ot 16:00 в Club Gatsby Lounge & Dance. 

Отборите ще бъдат разпределени по 3 в група, за да може всеки отбор да има минимум два мача. В зависимост от броя отбори ще бъде обявен и регламента на турнира непосредствено преди жребият! 

Формата на турнира е 5+1 и няма ограничения в броя записани състезатели в един отбор.

Таксата за целият турнир е в размер на 100 лв. на отбор, а всички събрани средствата, както казахме ще бъдат дарени по равно на двете семейства.

Нека докажем, че на Коледа стават чудеса! 

Във връзка с обявената кампания в подкрепа на децата Рали и Младенчо любимия ни и най-стар футболен клуб в България ПФК Черно море предостави 2 броя фланелки, подписана от треньорите от школата на клуба. Същите ги обявяваме на търг, като събраните средства ще бъдат разпределени по равно и преведени по сметките на децата. Повече информация ще откриете в групата Заедно в един отбор."

Записванията за турнира стават на телефон:

0895/86-49-63 - Николай Хаджиев и 0886/37-65-29 - Анатоли Атанасов

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).