Благотворителен великденски базар започна в ОУ "Цар Симеон I" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:57 / 20.03.2017
3901
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Цар Симеон І":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Благотворителен великденски базар беше открит в ОУ "Цар Симеон I" във Варна. Той може да се посети от днес до 7 април, всеки работен ден до 18 часа.

На щанда ще се редуват доброволци родители, учители и ученици. Сумата, която бъде събрана от благотворителната разпродажба ще бъде дарена на Фонда за лечение на деца, обяви директорката на училището Стоянка Велянова.

В базара се предлагат ръчно изработени сувенири за Великден.Има цветни яйца, други декорирани с пъстра вълна с техниката иглонабиване, както и такива, които наподобяват стъклопис.

Благотворителната проява беше открита от областния управител на Варна Тодор Йотов. Той пристигна в училището с красива картичка в ръце, изработена от децата и попита с усмивка - можех ли да откажа на такава покана!

Тодор Йотов поздрави ръководството на училището, учителите, родителите и децата за благородната инициатива и предложи съдействие - щанд с прекрасните ръчно изработени сувенири да бъде открит и в областна администрация. Директорката на ОУ "Цар Симеон I" благодари за подадената ръка и се ангажира лично днес до края на деня щандът да бъде експониран.

Стоянка Велянова подчерта, че децата от ОУ "Цар Симеон I" са носители на много национални награди за изобразително изкуство, макар че училището не е профилирано. Уменията си малките творци показаха и в импровизирана арт-работилничка. В нея те изработваха на място сувенири, които също ще бъдат продадени благотворително в базара.


Източник: Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).