Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Благотворителен концерт за деца с аутизъм събра варненци в зала "Пленарна"
Автор: Пламена Николова 16:24 / 22.11.2019Коментари (0)2625
В "Деня на Християнското семейство“ в  зала "Пленарна“ на Община Варна, се проведе Благотворителен  концерт в подкрепа на децата с аутизъм от новооткрития център "Живот под дъгата“.

Концертът се организира за първа година от Асоциация "Да съхраним жената“, Варна и Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания/аутисти. Той беше посветен на 21 ноември "Деня на християнското семейство“, за подкрепа на децата с аутизъм и техните семейства.

Събитието откри  варненската гайдарска школа "Тракия“ с ръководител Никола Георгиев.

Д-р Йорданка Ненчева, Председател и един от учредителите на Асоциацията произнесе приветсвено слово и поздрави гостите и присъстващите. От екипа на Сдружението бяха връчени Благодарствени адреси на 26 институции, фирми и индивидуални дарители.

В концерта участваха изпълнители към ОДК-Варна с директор Монка Николова, варненски училища-ЧУ "Аз съм Българче“, ОУ "Добри Чинтулов“, оперната певица Станислава Марчева, вокалните групи "Мелодии на зрелостта“ с ръководител Стоян Гамолов, фолклорна група ‚Импулс“ с ръководител Мария Славова и др.

В събитието участваха много млади семейства, както и благотворителни организации, и дарители спомогнали за откриването на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания/аутисти, който беше открит на 1 юли 2019г. на ул. "Кавала“ 1-а. Той беше изцяло обзаведен с дарения от Сдружението, фирми и приятели.

Във фоайето бе открит и благотворителен базар. На него бяха изложени сувенири, ръчно изработени от децата с аутизъм и жените от ЦСРИ "Импулс“ към Асоциацията. Събраните средства се набират за закупуване на транспортно средство, което ще подобри достъпа на децата до Центъра, закупуване на дидактични материали, подобряване на материалната база и осигуряване на рехабилитационни дейности извън центъра-хипотерапия, детски лагер и др.

Асоциация "Да съхраним жената“ вече над 22 години работи в подкрепа на жените, децата и семейството. Под покрива на "Междупоколенческия център“ намират място хора от всички възрасти, от най-малките до преклонна възраст, но с висок дух и оптимизъм за бъдещето.

Семейството е свято място, където детето се ражда и отглежда с любов. Обществото е в подкрепа на специалните деца и техните семейства. Нека ставаме по-добри и сплотени. Нека създаваме такива условия, при които искаме да живеем.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: