Благотворителна изложба на млад автор откриват в артсалона на Апелативен съд – Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:13 / 01.11.2018
2526
Днес в Деня на народните будители в артсалона на Апелативен съд – Варна ще бъде открита шестата благотворителна изложба на млад автор от Школа #Дедал. Откриването на изложбата "ВЛЕЗ“ с творби на талантливия Теодор Мирчев – ТЕО ще стане в 16,30 часа в арт – галерията на 5-ти етаж в Съдебната палата на площад "Независимост“ №2.

Да срещнеш ТЕО е привилегия. Той е само на 17, а "ВЛЕЗ“ е  втората му самостоятелна изложба. Сигурно затова уверено и щедро ни кани да влезем в неговия свят. 32 са живописните творби на ТЕО, изпълнени с акварел, масло, акрил и графика. Вярваме, че всяка една от тях ще Ви докосне и ще Ви разбуди за красотата на вселената. Картините са създадени през последната половин година. Разнообразно и приказно, творчеството на ТЕО е  изпълнено с различни настроения. Фин и ефирен, авторът представя своя поглед по редица философски въпроси, които вълнуват човечеството от хиляди години.

От 9 години Теодор изучава изкуство в Школа #Дедал“. Възпитаник е на Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуство "Константин Преславски" във Варна, където учи изобразително изкуство и английски език.

Средствата от живописни творби, които ценителите могат да отнесат в дома си след закриване на изложбата ще послужат за закупуване на специализирана литература за библиотеката на Школа #Дедал“.

Това е шеста поредна изложба, която авторите на Дедал подреждат в Арт – салона на Апелативен съд – Варна. Школата по изкуства за деца и младежи #Дедал е един от най-ярките партньори на Апелативен съд – Варна, с които работим по изпълнение на социален проект в подкрепа на талантливи деца в неравностойно положение.

Школа #Дедал е явление, духовно пространство и одухотворено семейство за стотина талантливи деца с физическо или семейно страдание и за техните учители, чиито изяви винаги очакваме с нетърпение.

Нека влезем заедно във вълшебния и ефирен свят на младия ТЕО от Школа #Дедал, за да превърнем втората му самостоятелна изложба – живопис и графика, подредена в артгалерията на Апелативен съд – Варна в тържество на духа и на сетивата.

Очакваме Ви на 1 ноември 2018 година, в 16,30 часа в Артсалона на Апелативен съд – Варна, етаж 5-и, Съдебната палата на площад "Независимост“ №2.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).