Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Благотворителна кампания в подкрепа на инсулиновата терапия стартира в УМБАЛ "Св. Марина“
Автор: Екип Varna24.bg 10:36 / 28.09.2015Коментари (0)840
©
В УМБАЛ "Св. Марина" - Варна стартира националната благотворителната кампания на Денислава Ангелова, Баронеса Плевенска за дарение на инсулинови помпи и консумативи за тях на нуждаещи се деца.

За сериозността на проблема, финансовите затруднения и необходимостта от повече средства и внимание се говори постоянно. Специалистите във Варненската университетска болница "Св. Марина" правят всичко по силите и възможностите си да поддържат европейско ниво на лечение на пациентите със завишена кръвна захар, особено на тези в детска възраст. Малцина извън персонала на болничното заведение са тези обаче, които реално осъзнават сериозността на заболяването и помагат с активни действия и конкретни стъпки. 

Макар в определени случаи здравето на децата ни понякога да изглежда оставено на произвола на съдбата, се оказва, че тя може да бъде и благосклонна.

Броени седмици след първоначалните разговори с г-жа Ангелова, г-н Иванов и фондация "Фиделити" и от старта на тяхната кампания за набиране на средства, семействата на четири деца от Източна България вече са значително улеснени в грижата си за тях. Парите за децата с диабет всъщност са приходите от тяхната персонална лимитирана серия червено вино " Ensemble de merveilles" .

Благородната инициативата за закупуване на инсулинови помпи за деца с диабет на лимитираната серия вина "Ensemble de Merveilles", подета от Денислава Ангелова, Баронеса Плевенска, бе подкрепена и от обичаната от всички българска изпълнителка Мариана Попова, официалния представител на Варна в Брюксел Биляна Раева и варненския художник и график Ники Събев.

Всички средства от продажбата на новия си албум "Писмо до теб" Мариана Попова ще дари за сърцатата мисия. Тя посвещава първата песен "Аз знам", в изпълнение с талантливата цигуларка Десислава Кондова, на децата с диабет в България. Именно с видеото към тази песен, което започва с думите на големия български писател Дамян Дамянов "Загубил всичко, не загубвай себе си. Единствено така ще го решиш ...", г-жа Ангелова посрещна четирите деца и техните родители в УМБАЛ"Св. Марина", за да им предостави помпите от дарението за ползване.

Официалният представител на Варна в Брюксел Биляна Раева съдейства от началото на кампанията при провеждане на срещи и разговори с Европейския съюз, Европейския парламент и Комитета на регионите, при които са обсъждани добри практики и примери от държавите, членки на ЕС.

И варненският художник и график Ники Събев не остана безучастен към благородната кампания и предостави 35 броя подписани и подпечатани авторски отпечатъка от лимитираната серия от 40 броя на творбата "Лодки в сълзите", участвала на Международното биенале на графиката през 2015г. Цялата сума от продажбата на първата графика, както и 1/3 от цената на останалите бройки, авторът предоставя изцяло в полза на кампанията.

Истински удовлетворени от благородния жест на Баронеса Плевенска, семействата в нужда със сълзи на очи благодариха за възможността за нормален живот на техните деца, а малчуганите подариха рисунки, цветя и усмивки на г-жа Ангелова. 

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Марина"проф. д-р Жанета Георгиева и ръководителят на Първа детска клиника проф. д-р Виолета Йотова развълнувани заявиха, че се надяват това да е само началото на един съвместен, изпълнен с отлични резултати път.

Благотворителната кампания на Денислава Ангелова, Баронеса Плевенска продължава, подкрепена от български творци, за да помогне и на други нуждаещи се деца.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
Тежка катастрофа с много ранени край "Маказа"
Катастрофи във Варна
България в еврозоната
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: