Благотворителна кинопрожекция за децата на Варна за началото на учебната година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:48 / 04.09.2017
2302
Най-смешните 12 епизода от любимия на цял свят детски анимационен сериал "Маша и Мечока" ще бъдат показани благотворително за децата на Варна на 10 септември от 16 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна. Прожекцията е по повод предстоящата нова учебна година и се осъществява по инициативата "Изкуството днес - за възможностите утре" на Фондация "Св. Св. Константин и Елена", съвместно с ФКЦ и др. 

Сериалът "Маша и Мечока" разказва забавни истории от приятелството между кипящото от енергия момиченце Маша и ветерана на цирковия труд Мечока. Всичко започва с незаконното проникване на първата в частната собственост на втория. Мечока се опитва, но така и не успява да изкара Маша от дома си и оттогава стоически понася лудориите на младата експериментаторка, която никога не би пропуснала възможността да командва такъв голям, силен, но и много добър звяр.

Анимационната поредица се появява за първи път през 2009 г. Първоначално се разпространява само в интернет, но след като печели вниманието на голяма руска телевизия, епизодите са включени във вечерната детска програма за "Лека нощ". Днес историите за Маша и Мечока са едни от най-популярните по света, излъчват се в над 100 държави, а от 2016 г. сериалът е в топ 10 на YouTube класацията на най-успешните видеоклипове в историята.

Благотворителната прожекция е в подкрепа на децата в неравностойно положение от ЦНСТ "Изгрев", ЦНСТ "Другарче", Дом "Княгиня Надежда" и възпитаниците на Помощното училище с интернат "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Кривня - институции, които Фондация "Св. Св. Константин и Елена" от години подпомага с различни инициативи и проекти, насочени не само към подобряването на качеството на живот на децата, но и към тяхното образователно и творческо развитие, социализация и интеграция. Децата от домовете ще бъдат специални гости на прожекцията. За тях и за всички зрители входът е свободен.

"МАША И МЕЧОКА: най-смешните епизоди" - детски анимационен филм на Русия
76 мин., компилация от 12 епизода, прожекция на 2D
Дублиран на български език
Режисьори: Олег Кузовков, Илия Трусов, Наталия Малгина, Олег Ужинов, Роман Козич, Владислав Байрамгулов, Георгий Орлов, Андрей Беляев


Виж коментарите (0)

Още по темата (293):
16.09.2023 Българското училище "Паисий Хилендарски" в Мюнхен откри новата учебна година с тържество
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 700 000 български ученици прекрачиха училищния праг днес
15.09.2023 3 187 първокласници прекрачиха училищния праг днес във Варна
15.09.2023 Еднократна помощ за ученици е отпусната на близо 176 000 семейства
15.09.2023 Христо Стоичков: Днес се чувствам на върха на света!
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).