Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Благотворителният базар във "Владиславово" събра над 3500 лв. за малките Алекс и Емо
Автор: Пламена Николова 09:19 / 17.10.2016Коментари (0)4239
3510,31 лв. е сумата, която успяха да съберат по време на благотворителния базар в кв. "Владиславово" организаторите на иницативата. Средствата са за лечението на малките Алекс и Емо от Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Стотици варненци от целия град се отзоваха на благородния призив за помощ. Като помощници в базара се включиха и деца от квартала. Средствата са само част от огромната сума, необходима за лечението на двете прекрасни варненски дечица. Инициативите по набирането на средства продължават и всеки, който има желание може да дари средства по банков път, като повече информация може да се намери във фейсбук на адрес:

https://www.facebook.com/malkataAleks/?fref=ts

https://www.facebook.com/groups/dabudemhora/?fref=ts

Желаещите да помогнат могат да изпратят SMS в подкрепа на децата:

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS EMO на номер 17 777 (за абонатина Telenor, VIVACOM и Mtel)
Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA наномер 17 777 (за абонатина Telenor, VIVACOM и Mtel)

Ето и подробности за двете дечица:

Александра е родена на 4.4.2016 година с рядката диагноза "Фибуларна хемимелия на дясно краче" - пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. В САЩ и Европа оперативните корекции се извършват в ранна възраст, за да се спре скъсяването на крака и да може детето да проходи в обичайния срок.

В България никой не се наема да започне лечение преди навършване на 2 години. Няма и достатъчно опит, тъй като заболяването е рядко. Родителите на Александра я завеждат на преглед във Виена и д-р Гангер от Ортопедична болница Шпайзинг изготвя поетапен план на лечение: първата операция е планирана през декември тази година, следващата - в средата на 2017 год. След това ще има още интервенции на по-късен етап. През цялото време детето трябва да провежда рехабилитация и да носи ортези, които да се коригират спрямо растежа на всеки 6 месеца.

Родителите подават документи за финансиране на лечението с увереността, че ще бъдат одобрени, защото преди Александра други две деца със същата диагноза са изпратени на лечение в чужбина със средства на ЦФЛД. В края на август получават отказ с мотиви, че малката възраст на детето предпоставя повишен риск, а и лечението може да се извърши в България.
Родителите вече обжалват отказа, но в същото време започват дарителска кампания, за да не пропуснат датата за първата операция - 6.12.2016 год.

Стойността на първата операция, заедно с разходи за самолетни билети и извънболничен престой, е 20 000 лв. За втората операция ще са необходими 40 000 лв. Общо за първите два етапа лечение на Александра са необходими 60 000 лв. В дарителската сметка има набрани 5000 лв. Необходими са още 55 000 лв.

Емил Ангелов Каров е на 4 год., от Варна. В края на юни 2016 год. на Емо е поставена диагноза "Сарком на Юинг". Тъй като заболяването е много сериозно и изисква комплексно лечение, близките на детето започват да търсят подходящо лечебно заведение в чужбина. От Университетска болница Хайделберг се ангажират да изготвят план за лечение след като прегледат детето на 22 август.

Родителите подават заявление в Център "Фонд за лечение на деца" за финансиране на лечението в Хайделберг. На 17 август получават одобрение. Тъй като имат събрани дарителски средства, заминават с тях за Хайделберг. След извършените изследвания, от болницата издават оферта за цялостно лечение, включващо химиотерапия, лъчетерапия, операция и евентуално костно-мозъчна трансплантация.Родителите изпращат офертата на фонда и остават на място в Германия в очакване парите за лечението да бъдат преведени.

Вместо това заявлението отново е внесено за разглеждане от обществен съвет и отново е одобрено. Няколко дни по-късно обаче родителите научават, че все пак ще получат отказ заради второ експертно становище. Прибират се в България и започват да търсят друга клиника в чужбина, която би приела детето без да изисква да получи авансово цялата сума за лечение. Така стигат до Анадолу медикъл център, където преди няколко дни на Емо беше направен първият курс химиотерапия.

Детето ще премине през 4 курса химиотерапия на обща стойност 72 250 евро през следващите 4 месеца. Допълнително има разходи за престой и път. След това му предстои операция и лъчетерапия, за които все още не е изготвена оферта, така че поетапно ще актуализраме информацията на сайта на ДМС и своевременно ще ви информираме за промените.

В момента по дарителската сметка на детето има 101 952 лв., необходими са още 44 356 лв (39 356 лв. за химиотерапия и 5000 лв. за разходи за престой и път), за да бъдат изпълнени всички курсове химиотерапия. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: