Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Благотворително събитие събра 40 000 лв. в помощ на две момченца с аутизъм
Автор: Пламена Николова 16:19 / 18.02.2022Коментари (0)843
Благотворително събитие в помощ две момченца - Гоги (на 8 години) и Ради (на 6 години) организира фондация “Нашият дом е България". Двете деца са с диагноза аутизъм и не могат да говорят. За да се подобри състоянието им, имат нужда от преливки на костен мозък извън България, а цената на една процедура е 20 000 лв. Те не са просто две български деца – те са носители на надеждата, че с общи усилия и вяра всички ние можем да сътворим добро. 

"Наистина, колко въздигащо и осмислящо живота е да помогнем безвъзмездно“ – обърна се към гостите на събитието арх. Пламен Пламенов Мирянов – вдъхновител, организатор и продуцент на събитието, както и основател и идеолог на Фондация "Нашият дом е България“. 

И допълни: "Поетът Владимир Башев пише: "Ако няма какво дадем на света, за какво сме родени“. Ние не щем, нито славата, ни участта на големите гении… И нека най-вече Словото Божие като житно зрънце да падне на добра почва и да се запази - да поникне в нашите сърца, да израсте в красив клас, като принесе стократен плод с търпение“. 

"Днес е необходим все повече духът на благостта, състраданието, милостта, дълготърпението, прошката и широкосърдието“ – каза още в словото си арх. Мирянов и цитира Св. Апостол Павел с думите: "А благотворителността и щедростта не забравяйте, защото такива жертви са благоугодни Богу“.

Колеги, приятели и съмишленици на фондация “Нашият дом е България" се обединиха около каузата и с общи усилия събраха сумата от 40,000 лева.

На търг бяха предложени картини и фотографии от български автори; топка, подписана от "златните момичета“ на България; книги от Георги Бърдаров, осигурени от издателство “Мусагена".  Гостите имаха възможност да дарят сума по свой избор, както и да закупят билети за томбола със специални подаръци от партньорите на събитието. Събраните средства - по 20 000 лева за всяко дете - ще дадат възможност Гоги и Ради да получат по една преливка на костен мозък - малка, но важна стъпка към по-пълноценен живот за двете деца и семействата им.

Програмата на събитието, режисирано от арх. Пламен Пламенов Мирянов, с водещи Галина Димитрова и Ники Кънчев, който е до Гоги и Ради от дълго време, включваше: прочит на слово от Свещеното Писание, музикални изпълнения на класически пиеси от квартет “Quarto". Ансамбъл “Българе" с ръководител Христо Димитров и изпълнители от ансамбъл “Филип Кутев" обогатиха програмата с народни песни и танци. 

"Обещах си да не наричам Гоги и Ради "аутисти“. Те са просто деца. Наши деца. И ние сме длъжни да се погрижим за тях“, убеден е Ники Кънчев. Самият той активно, вече повече от година, подкрепя двете момчета и семействата им, като популяризира каузата им по всички възможни начини. “Кръгът на Доброто, както го наричам аз, се задвижи отново", каза популярният тв и радио водещ.

Големите герои се казват Гоги и Ради, но вечери като тази ни припомнят, че всички можем да бъдем герои - за някого, понякога.

Ако искате да ги подкрепите и вие, можете да го направите на следните дарителски сметки:

Дарителска сметка Ради:

IBAN: BG89 BPBI 7947 1062 5989 01

Габриела Велизарова Георгиева

В полза за Ради

Дарителска сметка Гоги:

IBAN: BG97 UBBS 8002 1019 5125 50

Георги Димитров Русев

В полза на Гоги

Фондация "Нашият дом е България“ е организация с нестопанска цел, основана на идеята за популяризиране и съхраняване на християнските ценности, красотата, културата, традициите и историята на България. Вижте проектите й на www.ourhomebulgaria.com








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: