Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Благоворителният футболен турнир събра близо 8000 лева за деца и семейства на загинали полицаи
Автор: Екип Varna24.bg 15:39 / 10.06.2015Коментари (0)778
©
Футболист №1 на Варна за XX век Божил Колев, Пламен Тимнев и женски отбор на ВВМУ "Никола Вапцаров" ще са голямата атракция в благотворителния турнир по футбол през уикенда, пише в. "Народно дело".

Проявата, в която ще участват 26 отбора, ще се проведе на изкуствения терен на Техническия университет и е трета от благотворителната кампания за набиране на средства за децата и семействата на загинали или инвалидизирани служители от структурите на Областната дирекция на МВР във Варна, Министерството на правосъдието - ГД "Изпълнение на наказанията", и Министерството на отбраната.

Както е известно, патрон на кампанията за втори пореден път е Негово високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Организатор е Синдикалната федерация на служителите в МВР-СФСМВР, а съорганизатори - Синдикатът на служителите в затворите в България, ВВМУ "Никола Й.Вапцаров" и Сдружението на жените военнослужещи.

На пресконференция вчера организаторите Анатоли Атанасов, Красимир Костов и Николай Тонев обявиха, че от първите две мероприятия - благотворителни концерти, са събрани близо 8000 лева. Сумата ще нарасне, тъй като таксата за участие на отбор във футболния турнир е 100 лева, а отделно сметките ще останат открити за дарения до края на месеца.

Представителят на ЗС на БФС - Варна, Бойко Косев обяви, че мачовете ще са от две полувремена по 15 минути и ще се играят на три терена, като за пореден път ще се ръководят безвъзмездно от варненски съдии. Божил Колев ще е треньор на МУ, а Пламен Тимнев ще води атаката на селекцията на организаторите, в която може да се появи и Елена Пеева. Първият тим на ВВМУ "Никола Вапцаров" пък ще е изцяло от жени, което се случва за първи път.

26-те отбора са разделени в шест групи - две с по пет тима и четири с по четири. За 1/8-финалите се класират първите три от групите с по пет отбора, първите два от другите групи и двата най-добри трети от групите с четири тима. За класиралите се в топ 3 са осигурени купи, а всички участващи отбори ще получат грамоти.

Турнирът ще бъде открит в събота в 9 ч. с тържествен водосвет от свещеник на Варненската митрополия, а половин час по-късно е първият двубой. Преди това - в 8,30 ч., е началото на демонстративните мачове на таланти от варненски школи. Закриването и награждаването са предвидени за около 15,30 ч. в неделя, а по време на срещите около терените ще бъдат поставени кутии, в които всеки може да направи дарение.

Съставът на групите:
Първа: Левски (Аксаково), СПС, ВВМУ I, ВВМУ III, Агрополихим, Втора: ВВМУ II, Касиаутополимейшън, ОДМВР I, Приморски, Трета: ЗЖУ, Елдоминвест, Разделна, ВиК, Четвърта: ОДМВР II, Организатори, Любимец 13, Военна полиция, Пета: II РПУ, Гранична полиция, Адвокатска колегия, МУ, Шеста: Община Варна, Газтрейд, Габровски, Топрентакар, Затвора

Банкова сметка за дарения:
BG51UBBS80021014037340 в банка ОББ (при превод по сметката моля изрично да бъде упоменато основанието за превода - във връзка с Благотворителна кампания 2015 Варна).

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: