Близки на нахапан малчуган искат 10 бона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:11 / 21.10.2009
582
Близките на Стелян, който през март бе нахапан от кавказката овчарка на Иван Христов от Каменар, са завели гражданско дело за неимуществени вреди в размер на 10 000 лв. При първото заседание Варненският районен съд се произнесе по доказателствата и допусна съдебномедицинска експертиза за травмите, които овчарката причини на 14-годишния Стелян. Това заяви адвокат Деяна Стефанова и уточни, че собствениците на злото куче, които затвориха момчето в двора си и пуснаха кавказеца да го яде, заявили, че Стелян е част от организирана група за нападение над животни. В тази връзка ВРС конституира дирекцията за социално подпомагане да подготви доклад при какви условия се отглежда детето и дали то е добре възпитавано у дома. Тоест по думите на Иван и съпругата му Валентина Филиповна излиза, че момчето расте в лоша среда и даже само е предизвикал псето.

Припомняме, че през март стана ясно, че Иван, по прякор Ванеца, повикал момчето в двора си, заключил го и после ненадейно детето бе нападнато от кавказката овчарка. Дълго след инцидента Стелян, който е възпитаник на Спортното училище, лекува рани в болницата. Ванеца тогава заяви, че малкият пострадал, тъй като той го извикал да му подари гълъби, но Стелян се заканил на кучетата му. Дори след трагедията, при която ученикът едва не загина, Ванеца и жена му го посетили край леглото. Но не за да разберат дали е добре, а за да помолят да не убива кучетата им. След публикацията Варненската районна прокуратура се самосезира и извърши общонадзорна проверка.

„Следващото заседание по делото е през декември", заяви адвокат Деяна Стефанова, която е оптимист за крайния изход.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).