Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Близки на загинали: Ще вдигнем "стена на плача" на кръстовището-убиец за Долище
Автор: Пламена Николова 12:21 / 08.09.2016Коментари (1)5651
Новото гробище на Варна нарече Росен Марков кръстовището-убиец за с. Долище, където загинаха десетки. Днес известният варненец протестира за пореден път пред Областна управа във Варна с искането на това място да бъде изградено кръгово движение, което може да реши проблема със зловещите катастрофи, след които остават трупове и множество ранени, предаде репортер на Varna24.bg.
 
"За втори път стоим тука. Искаме от областния управител Стоян Пасев да съдейства на този разклон по пътя Варна-Добрич да бъде изградено кръгово движение. Всеки ден Божи почти стават катастрофи. Сложихме едно ниско паметниче, събориха го онзи ден. Нов смъртен случай имаше само преди няколко дни на зловещото кръстовище. Това е безумие. От полицията в Аксаково също искат това, но не могат да се преборят. Полицаите стоят там, движението е ад.

Задължително кръгово, да спрат тия жертви! За една година по моему са над 50 катастрофи на това зловещо място", заяви днес Генка Бойкова, баба на загиналата 20-годишна Ралица. 

Младото момиче намери смъртата си на 22 май миналата година на същото кръстовище в жестока катастрофа заедно с приятелите си Петър и Николета. 

Бабата, която сама отгледала внучката си разказа, че преди дни, когато майката на Петър отишла да положи цветя на надгробната му плоча за рождения му ден, станала очевидец на ужасната катастрофа, в която загина 26-годишна млада жена от София. Почернената майка трябвало да остане по време на цялата процедура и да съпреживее кошмара от гибелта на детето си, за да може когато служителите на реда си свършат работа, да прибере надгробната плоча на сина си, която била отнесена в катастрофата. 

Наскоро дядото на Ралица не издържал и се споминал от мъка. Още миналата година възрастните хора се присъединиха към протеста на Росен Марков пред Областната служба на пътно управление в града. После заедно с други близки на загинали писали до премиера Бойко Борисов

Чиновници отговорили, че две неща не позволявали кръгово. Едното било, че пътищата не са равнопоставени, а второто, че нямало много голям поток от коли. 

"Варна има няколко гробищни паркове. Оформя се ново гробище - Север, на това кръстовище. Докога ще броим загиналите и тия, които са успели да се отърват. Някога под Метро всяка седмица имаше катастрофа. Направиха кръгово и проблемът се реши. Единственото решение и спасение е кръгово. Едната инстанция е Областната управа. Проблемите идват от това, че Аксаковския път е главен път, а всички, които шофираме по трасето Варна-Добрич смятаме, че пътят между двата областни града е главен и не спазваме предимството. Затова стават катастрофите. Затова сме решили всяка сряда на заседание на министерския съвет ще стоим отпред с кръстове и ковчези, за да ги стряскаме. Така, докато вземат мерки", каза Росен Марков.

"Ако не се обърне внимание другото, което сме замислили, и сигурно ще го направим, една стена, която да я наречем стената на плача...Много хора ще спрат и ще плачат...защото там е ад. Отиваме свещ да запалим, то не можем да стоим, ще ни отнесат, а там е кръвта на тези деца", проплака баба Генка.

Жената беше потресена от отношението на охраната в Областна управа, която и заявила, че децата им били невъзпитани, затова загивали в катастрофи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Там преди повече от десет години загина моя колежка със съпруга си, а синът им остана инвалид! Проблемът там не е от вчера!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: