Близнашки във Варна: Положението с бюджета е изключително тежко

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
17:00 / 21.08.2014
743
Положението с бюджета към момента е изключително тежко. Това заяви днес във Варна министър-председателят Георги Близнашки. Той посочи още, че причината за това е, че още при планирането на приходите те са силно надценени, за да могат да се правят свободни харчения по бюджета и от тази гледна точка има надценяване на приходите с близо 2 млрд. лв.

"Това към днешна дата е много опасно, защото навлизаме в изключителна част от годината. Има и допълнителни усложнения, които дойдоха от намаляването на средствата на централните ведомства с по 5 %, за да се осигурят онези знаменити 225 млн. лв. за Здравната каса. Това обаче натовари администрацията и навсякъде има недостиг на пари, включително и невъзможност да се осигурят средства за заплати до края на годината, ако не нарастват приходите. Имаме разбира се проблеми и с приходите - приходни агенции и митници - те са един разграден двор. Именно заради това взех това решение - да назнача Ваньо Танов като директор на Агенция "Митници", който се оспорва от някои среди. Трябва ми човек, който много бърза до подобри нещата и събираемостта, професионалист, защото просто нямаме време. Ако имах по-дълъг мандат може би щях да постъпя по друг начин, но сега ми трябва изпитан човек, който да запуши каналите, от които изтичат приходи", посочи Георги Близнашки. Той допълни, че това не е правителство на реванша.

"Малко или повече ние сме обаче правителство на протеста, защото ако една година нямаше протести, нямаше и да си отиде правителството на Пламен Орешарски", допълни още министър-председателят.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (4)

Още по темата (38):
19.12.2014 Съветниците приеха актуализацията на бюджета за 2014 г.
30.11.2014 Рекордна дупка в бюджета към края на октомври
19.11.2014 Парламентът одобри актуализацията на бюджета
11.11.2014 С актуализацията на Бюджет 2014 се предвижда дефицит до 3,7% от БВП
28.10.2014 Синдикати и работодатели в "шесторна коалиция" срещу ревизията на държавния бюджет
28.10.2014 Близнашки ще внесе в парламента актуализацията на бюджета
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).