Близо 1500 първокурсници започват обучението си в МУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:43 / 14.09.2021
900
На 13 септември в Медицински университет- Варна започна новата академична 2021/2022 учебна година, съобщиха от пресслужбата на институцията. Близо 1500 са първокурсниците, между които 350 са чуждестранните студенти, които започват обучението си по медицина и дентална медицина. Конкуренцията между кандидатстващите за всички специалности бе традиционно висока. Над 6100 е общият брой на студентите в Медицински университет – Варна. Първокурсниците бяха посрещнати във факултетите на университета и медицинския колеж по предварителен график. Посрещането на новите студенти бе съобразено с актуалната епидемична обстановка за страната, като бяха спазени всички мерки за безопасност. 

Новата академична година бе открита и във филиалите на МУ-Варна в Сливен, Велико Търново и Шумен, където се обучават студенти в специалностите "Медицинска сестра" и "Акушерка".

Учебните занятия в МУ-Варна започват на 14 септември. Продължава подаването на документите на кандидатите за магистърските програми към Факултета по обществено здравеопазване и Факултета по фармация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).