Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Близо 18 милиона лева инвестира ЕРП Север в електроразпределителната мрежа на област Варна
Автор: Пламена Николова 15:47 / 18.04.2022Коментари (0)1237
©
През 2021 г. ЕРП Север реализира инвестиционни проекти по рехабилитация и обновяване на електроразпределителни съоръжения в област Варна в размер на близо 18 милиона лева.

По-значими изпълнени обекти с изграждане на нова мрежа бяха въздушни кабелни линии в местностите Боровец Юг, Траката, Ракитника, Виница, Звездица, Прибой, Манастирски рид, Бялата чешма, Дъбравата. В тези обекти са вложени  28 000 метра усукан изолиран проводник, 1350 метра подземни силови кабели, близо 600 стълба, както и всички прилежащи електроразпределителни елементи.

В последните две години с ковид пандемията се увеличи потреблението на електроенергия във вилните зони и райони в близост до града. Това наложи планиранeто на извънредни инвестиции от страна на ЕРП Север, което въпреки срещани затруднения при изпълнението, като непроведена регулация на имотите и липсата на инфраструктура, се стреми да осигури качествена услуга за непрекъснато нарастващия брой клиенти в тези райони. По съществуващата мрежа в региона значителна рехабилитация беше направена на въздушните електропроводи, захранващи редица населени места в община Аврен – Приселци, Здравец, Бенковски, Добри дол, Константиново, Черешова градина, Орешак, Каменар. Регулярно протичат и дейностите по инспекция и профилактика на съоръженията на цялата територия, оперирана от ЕРП Север.

Акцент в инвестиционната програма на електроразпределителното дружество през 2022 г. ще продължи да бъде изграждането на нова мрежа в крайградските зони. Освен завършване на дейностите в част от тези райони, като Траката, Ракитника, Боровец Юг, Виница, нови съоръжения ще бъдат изградени и в местностите Ален мак, Зеленика, Ментеше, Св. Никола, Акчелар. Паралелно с това ще бъде извършена рехабилитация на съществуващата мрежа в близки до Варна населени места – Кантарджиево, Куманово, Кичево, Осеново, Звездица, Болярци, Китка, Круша. Размерът на планираните инвестиции тази година в областта възлиза на нови 13 милиона лева. С оглед на повишения ръст на строителството приоритет остава и работата по присъединяване на новоизградени съоръжения към електроразпределителната мрежа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: